Annons

Annons

Var med du också i vår kampanj #jaggillarmig!FRIDAs kampanj #jaggillarmig vill stärka tjejer och få dem att må bättre. Det gör vi här på frida.se, i tidningen, på vår Youtube-kanal och i våra sociala medier. Var med du också!

92 procent av FRIDAs följare har någon gång mått dåligt över sitt utseende. Som siffrorna i vår undersökning visar, gjord på frida.se bland 1 174 tjejer, tänker många negativa tankar om sin kropp, vill gå ner i vikt och tycker att det är tufft att leva upp till de höga krav som ställs från omgivningen.

Annons

Det perfekta idealet eftersträvas av många – och det kan få allvarliga konsekvenser. Därför startar vi kampanjen #jaggillarmig.

Under tre månader kommer vi att belysa kampanjen så här:

  • Artiklar i tre nummer av tidningen FRIDA om ämnen som kroppskomplex, ätstörningar, sociala mediers påverkan, betygshets och prestationsångest. Prenumerera här.
  • Artiklar här på frida.se om bland annat kändisars bästa självkänsla-tips, hur du blir starkare i dig själv och hur du vågar ta plats.
  • Videor på vår Youtubesida och Facebooksida om samma ämnen.
  • Uppdateringar på Instagram och Snapchat där vi egoboostar dig.

Vi uppmanar nu alla våra läsare att delta i kampanjen. Hjälp oss att sprida budskapet genom att ladda upp en bild på Instagram som kännetecknar självkänsla för dig. Hashtagga #jaggillarmig så att vi hittar dig!

Vi är glada och stolta över att Always #LikeAGirl sponsrar kampanjen. Deras initiativ #LikeAGirl handlar om uttrycket ”som en tjej”, som ofta används i ett negativt sammanhang. Att du springer eller kastar som en tjej har länge varit synonymt med att göra det sämre än om du är kille. Det gör att tjejer hindras från att göra det vi älskar bara för att vi föddes som just tjejer.

Med #LikeAGirl utmanar Always begreppet och får hela världen att tänka till när det gäller jämställdhet och hur vi skiljer tjejer och killar åt.

Vad gillar du med dig själv? Dela det med oss!

Läs också:
13 tillfällen då du är (extra) stolt över att vara tjej

Annons
Annons


AnnonsLaddar