Annons

Annons

Vanliga misstag du gör när du tvättar håret

Vanliga misstag du gör när du tvättar håret


Trots att du tvättar håret regelbundet finns det flera saker du borde undvika. Här är de fyra vanligaste misstagen du gör när du tvättar håret.

Den här artikeln innehåller reklamlänkar. Du som är under 18 år måste ha målsmans tillstånd för att handla på nätet. Läs mer här

1. Förbereder inte håret
För att reparera ditt skadade hår kan du ha i en hårolja eller hårinpackning. Det måste du applicera minst två timmar innan för att det ska få någon effekt. Sätt upp ditt hår i en tofs för att slippa få produkterna på axlar eller rygg.

Annons


1. Hårolja från L’Oréal (reklamlänk via Apprl) .
2. Hårolja från Ogx (reklamlänk via Apprl) .
3. Hårolja från Moroccan oil (reklamlänk via Apprl) .

2. Använder för mycket schampoo
Att använda för mycket schampoo och balsam är inte bra. Frisören Christophe Robin rekommenderar att mängden produkter inte ska vara större än en femkrona.

Gilla FRIDA på Facebook

3. Håret blir inte tillräckligt ursköljt
Det kanske inte låter särskilt viktigt, men att noga rengöra håret kan göra stor skillnad. Skölj ur ordentligt och låt inte produkterna sitta kvar i håret när du kliver ur duschen.

4. Borstar håret när det är blött
Enligt Christophe Robin är det ett brott att borsta blött hår. Det både sliter och skadar håret. Red istället ut hårknutarna innan duschen och borsta sedan håret när det har torkat.

Läs mer!
Här är de tre enda stylingprodukterna du behöver – egentligen
Knepet som gör att du slipper tvätta håret efter träningen
Så räddar du ditt torra hår

Av: Mina Gilbertsson
Foto: IBL
Källa: Beautycrew

Annons
Annons


AnnonsLaddar