Annons

Annons

Så ofta ska du tvätta dina jeansshorts – egentligenDet är alltid härligt att ta på sig ett par nytvättade och fräscha jeansshorts, men hur ofta ska du egentligen tvätta dem för att de ska hålla sig snygga så länge som möjligt?

De flesta vet att man inte ska tvätta färgade jeans lika ofta som exempelvis en tröja, men hur ofta ska du egentligen tvätta dina favoritshorts? Svaret kommer med all säkerhet att förvåna dig.

Läs: 17 snygga shorts till sommaren 2016

Annons

Det är den brittiska tidningen The Guardian som har valt att undersöka vad som egentligen gäller. Hur ofta du ska tvätta dina shorts beror på om de är naturligt tvättade (raw jeans) eller färgade. Färgade jeansshorts är jeans som inte har tvättats efter det att tyget har färgats. När shortsen slits så slits helt enkelt färgen också, vilket skapar den där perfekta looken.

Gilla FRIDA på Facebook

Läs: 11 snygga solglasögon till sommaren 2016

Så, hur ofta ska du egentligen kasta in dina färgade shorts i tvättmaskinen? Svaret är… Aldrig! När du tvättar dina jeansshorts i 60 grader så blir de självklart rena, men färgen slits bort betydligt fortare vilket gör att de tappar all sin glans.

Läs: Badmode 2016: Sommarens snyggaste badkläder (under 300 kronor!)

Du borde dock ändå tänka på att tvätta dina shorts minst en gång per år. Varför? Jo, bakterierna som samlas runt gylfen kan nämligen ställa till med obehagliga infektioner annars. Om du absolut inte vill tvätta dem så kan du i stället lägga shortsen i en plastpåse och sedan låta dem ligga i frysen i minst tre dygn. Kylan dödar både småkryp och bakterier!

Läs mer:
Tre vanliga (och oväntade!) missar som förstör ditt hår
20 snygga midsommarklänningar (under 300 kronor!)
Rainbrows är sommarens stora skönhetstrend

Foto: Tumblr

Annons
Annons


AnnonsLaddar