Annons

Annons

Tre vanliga (och oväntade!) missar som förstör ditt hårEtt fylligt, fräscht och silkeslent hår är något de flesta av oss strävar efter. Men det finns många misstag du gör som du inte ens visste att var skadligt för håret.

Det är ingen nyhet att locka, platta, föna och färga sliter på ditt hår. Men det finns en hel del missar som du gör utan att ens veta att det förstör ditt hår. Här nedanför listar vi de absolut vanligaste missarna som du ska akta dig för!

Annons

Missa inte:
Sex vanliga misstag du gör med ditt torrschampo
Därför gnuggar youtubern rödlök på ögonbrynen
Contourpaletten som är bäst i test

#1: Sova med blött hår

Många av oss har inte tid att tvätta håret varje morgon, därför gör vi det på kvällen istället. Men låter du ditt hår torka innan du går och lägger dig? Sajten Cosmopolitan har snackat med stylisten Nathaniel Hawkins som säger att du absolut inte ska sova med blött hår.

”Blöta hårstrån är väldigt sköra eftersom de tänker ut sig lättare och kan då brytas av när du rör huvudet på kudden.”

#2: Alldeles för lite balsam

Du som har trassligt och torrt hår vet att balsam är din bästa vän, eller hur? Trots att balsam verkligen är räddaren i nöden så struntar många i att använda det. Balsam hjälper dig inte bara att reda ut håret, det håller även hårstråna mjuka och återfuktade. Win!

#3: Sätter upp håret och tar ner det – igen och igen

Hur många gånger om dagen slänger du upp håret i en hästsvans för att sedan sätta upp det i en knut och sen släppa ut håret? Antagligen fler än vad du tror.

Det här är faktiskt en av de största bovarna när det kommer till att slita på håret. Men let’s face it, det här är ingenting du kommer sluta med ändå. Tänk då på att reda ut trassliga hårsnoddar försiktigt istället för att riva ut den. Annars kan hårstråna gå av vilket leder till att du har små, korta hårstrån som sticker rakt upp på toppen av huvudet. Inte jättesnyggt.

Du kommer även gilla:
DIY: Så gör du en grym hårinpackning med saker du har hemma
Steg för steg: Så lyckas du med brun utan sol
Rainbrows är sommarens stora skönhetstrend

Foto: Tumblr

Annons
Annons


AnnonsLaddar