Annons

Annons

Therese Lindgren om utbrändheten: ”Jag orkade bara med små saker”Therese Lindgren är Youtube-giganten med hundratusentals följare. FRIDA åkte hem till henne för att prata om hur allt startade!

Tidigare i år var chefredaktör Terese Allert hemma hos Therese Lindgren och pratade om hur hennes Youtube-succé faktiskt började…

Att komma hem till Therese Lindgren känns väldigt välbekant. Hennes fina lägenhet syns ofta i hennes videos och att få vara här på riktigt kan inte beskrivas som annat än goals. Hon flyttade hit i juni förra året och håller fortfarande på att inreda och fixa. Nu är det köket som ska renoveras.
– Jag tycker det är kul med inredning men det är svårt att se vad som passar ihop. Just nu letar jag efter en matta till vardagsrummet. Jag frågade mina följare om råd och fick 40 000 kommentarer. Det går inte att greppa hur många det faktiskt är, säger hon.

Annons

Therese Lindgren: ”Det skulle jag aldrig berätta på Youtube!”

Det blir mycket jobb hemifrån med YouTube-kanalen som har en bra bit över 300 000 prenumeranter, vilket gör den till en av de största i Sverige. Kanalen startades i november 2013 när Therese var sjukskriven på grund av utbrändhet.
– Då orkade jag inte ta del av nyheter, se en hel film eller läsa en bok. Jag orkade bara med enkla små saker som att titta på olika YouTube-klipp. Jag startade då en egen kanal men hade aldrig något mål med den, för mig var det ett sätt att få vara kreativ.

therese lindgren

Succésagan med vloggandet började när Therese Lindgren var utbränd.

Från början var det bara sminkvideos som laddades upp.
– Jag hade inget sminkintresse sedan tidigare men under sjukskrivningen älskade jag att läsa skönhetsbloggar med mycket bilder, rosa läppstift och glittriga naglar. Jag kunde ingenting om det men tänkte att jag också ville göra det där. Hur kan Helen Torsgården (skönhetsbloggare red. anm.) någonsin ha en tråkig dag när hon jobbar med rosa läppstift liksom?

Att kanalen skulle bli så pass stor var ingenting som Therese planerade men sedan starten har den växt hela tiden.
– Första videon fick 200 visningar på tre veckor och jag kände bara ”wow”. Nästa video fick på lika lång tid 400 visningar och nästa fick 1 000 visningar. Det har inte hänt någonting stort som att jag fått 10 000 prenumeranter på en dag eller så.

Läs även:
Therese Lindgren: ”Jag ångrar göra slut-videon om Anders”
Therese Lindgren i tårar: ”Jag vill sluta med Youtube”
Så gör Therese Lindgren comeback efter dödspranket

Foto: Ola Axman

Annons
Annons


AnnonsLaddar