Annons

Annons

Therese Lindgren: ”Jag trodde jag skulle dö”Vad är egentligen ångest och är det farligt? Det finns många frågor om ångest och många där ute som inte riktigt vågar ställa dem – FRIDA bjöd in Therese Lindgren för en frågestund.

Ångest – vad är det egentligen? Den finns i många former och kan drabba vem som helst. Ångest har tyvärr setts som något skamfullt (vilket det såklart inte ska vara!) och många vågar därför inte prata öppet om den – vilket i sig oftast bara gör det hela mycket värre.

Annons

Ångest är alltså starka känslor av rädsla och oro och kan vara väldigt obehagligt. Vissa känner ett tryck över bröstet, får snabba hjärtslag eller får ont i magen och blir yr. Det är olika för alla. Något som däremot sammanfattar alla de olika ångesttyperna är att de är viktiga att prata om. Ångest kan vem som helst få och det är inte bra att gå och hålla det inne. Känslan är nämligen reaktioner i nervsystemet som du inte kan styra själv – de kan faktiskt vara så starka att du tror att du är påväg att svimma eller till och med tro att du är påväg att dö.

Här hittar du FRIDAs Youtubekanal fylld med allt från snack om mens och sex till sjukt smarta hacks:
Klicka här för att komma till FRIDAs Youtubekanal!

Men trots all det skrämmande och främmande som ångest kan få dig att känna så är det inte farligt och det brukar gå över av sig själv. Någon som kämpat mot sin ångest länge är Youtubern Therese Lindgren. Värst säger hon är när hon ska vara i sociala sammanhang och hon får ofta ångest när hon ska prestera eller vet om det är något stort som väntar.

Therese skäms inte över sin ångest – tvärt om – hon vågar prata om den och kämpar varje dag med att få den att bli mindre och mindre. FRIDA bjöd in Youtubern till Deep Talk för att prata om ångest kan se ut och hur man bäst gör för att få den att försvinna.

Se fler avsnitt av Deep Talk här:
Therese Lindgren: ”Jag trodde jag skulle dö” Del 1 av 2
Redo för första sexet?
Kan mensen blöda igenom?

Annons
Annons


AnnonsLaddar