Annons

Annons

The Fooo Conspiracy: ”Vi ser när våra fans mår dåligt”Utseendehets och prestationsångest ligger till grund för varför många av oss mår dåligt. Killarna i The Fooo Conspiracy gör allt för att hjälpa sina fans.

Psykisk ohälsa, så som ångest och depression, belyses allt mer i sociala medier och av kända profiler världen runt. Samtidigt visar statistik att ungdomar mår sämre idag än någonsin. Några som både är ungdomar och kan påverka dem är The Fooo Conspiracy.

Annons

– Jag har känt mig deprimerad och löser det genom att jag har en mamma som är väldigt nära mig som jag kan prata med. Hon är den enda som kan ge mig feedback på vad livet handlar om. Hon har gått igenom mycket så jag vet att jag kan prata med henne, säger Omar Rudberg till FRIDA.

Gilla FRIDA på Facebook

“Fans säger att vi har hjälpt dem sjukt mycket”

Har ni andra också känt av någon typ av ångest?
– Ja, vi har exempelvis känt oro över våra nya låtar. Vi tycker att de är sjukt bra men har haft ångest över vad andra kommer att tycka om dem, säger Ogge Molander.

Felix Sandman håller med:
– Vi är unga också och det händer mycket i tonåren. Vi är inte psykiskt instabila men jag brukar ändå tänka att jag kan försöka göra mig själv till det för att sätta mig in i det. Säg att jag ska skriva en låt om det, jag kan inte skriva om hur det känns om jag inte har känt det själv och därför kan jag försöka sätta mig in i det, säger han.

Märker ni av när era fans mår dåligt?
– Ja, det syns på Twitter och liknande ställen, säger Oscar Enestad.

The Fooo Conspiracy fansThe Fooo Conspiracys fans under killarnas uppträdande på Sommarkrysset 2015.

Vad gör ni då?
– Vi försöker bara finnas där. Dels genom att svara dem och säga att det blir bättre, och dels genom att ge dem saker så som att vi anordnar olika fanträffar. Vi har märkt att sådana saker kan hjälpa dem, säger Felix.

Ogge fyller i:
– Det är en stor charm i vårt projekt att kunna göra det och anledningen till varför vi tycker att det är kul. Efter en signering kan de säga att det hjälpte de så sjukt mycket och det boostar oss att fortsätta göra det vi gör!

Läs också:
9 anledningar till att du vill dejta Oscar Enestad
Beviset på att killarna i TFC inte kan stryka en skjorta
5 saker tjejer döms för, men inte killar

Foto: IBL

Annons
Annons


AnnonsLaddar