Tips! Så nailar du din Boomerang

Tips! Så nailar du din Boomerang

Boomerang är appen som gör att du skapa roliga videos som spelar upp sig och sedan tillbaka oändligt många gånger. Men att naila en Boomerang kräver lite teknik och träning. Vi har samlat de bästa tipsen.

1. Håll mobilen stadig

Om du håller i mobilen är det smart att vila händerna på något. Du vill inte ha en skakig video på något som redan rör på sig så mycket. Träna några gånger innan så att du vet vilken nivå du ska ha mobilen på.

2. Spela inte in den som en GIF

Det finns en skillnad mellan en GIF och en Boomerang som är viktig att uppmärksamma. En GIF spelar upp en video om och om igen och en Boomerang spelar upp en video och sedan spolar tillbaka den. Många glömmer det här när de spelar in en Boomerang. När man spelar in en GIF vill man avsluta rörelsen på precis samma sätt som man började den. En Boomerang däremot, vill man fånga när själva objektet gör den exakta rörelsen som du tycker är häftig.

3. Håll det enkelt

Självklart är det coolt när någon hoppar in och ut ur en pool men det behöver inte alltid vara så extravagant. Håll rörelsen enkel. Den typen av Boomerangs är väldigt behagliga att titta på.

Läs också: Instagram lanserar tre nya funktioner och de är så bra

4. Planera och träna i förväg

Vissa Boomerangs blir bäst vid spontana tillfällen, andra kräver lite mer planering och träning. Är det något speciellt du vill ska pryda ditt flöde så borde du träna några gånger innan du lägger upp den på Instagram.

5. Använd appens dolda inställningar

Själva Boomerang-appen har en del inställningar som inte är så synliga för blotta ögat. Klicka snabbt med fyra fingrar, fyra gånger på skärmen för att få upp den dolda menyn med inställningar. Där kan du justera videons upplösning, ändra hur Boomerangen spelar upp sig och antalet bilder per sekund.

6. Skapa en Boomerang i Instagram stories

Det är inte många som vet om det men du kan numera spela in en Boomerang direkt i Instagram-appen och lägga upp den som din story. Det är bara att byta från det normala kameraläget till Boomerangläge och vips så får du den snyggaste storyn ever.

Happy Boomerang-ing!

Läs också:
Nu blir Instagram stories ännu bättre(flera nya funktioner!)
Här är platserna vi Intagrammat mest under 2016
Så laddar du upp en bild på Instagram stories

Av: Namita Arora

Foto: Boomerang, Instagram