snyggare instagram feed

6 tips för att få det snyggaste flödet på Instagram

Det är svårt att veta exakt vad man ska lägga upp på Instagram för att få ett snyggt flöde. Här är sex tips som får din feed att se både snygg och stilren ut!

1. Vita kanter

Något som blir väldigt snyggt är när bilderna har vita kanter runtom. Du kan ladda ner appen Afterlight, där du kan få vita ramar runt både liggande och stående bilder. Appen kostar sju kronor. En annan app, som dessutom är gratis, ger dig också vita kanter. Den heter Whitagram!

2. Varannan bild

Det här kräver lite eftertanke, men du kan lätt få ett fint mönster om du lägger upp varannan bild stående och varannan bild liggande. Många brukar också använda sig av att varannan bild går i en och samma färgskala, det ser stilrent ut och det blir inte så rörigt med olika färger.

3. Många likes

För att få många likes kan det vara bra att ta reda på vad just dina Instagram-vänner gillar att se för bilder. Ta en titt bland dina bilder och se vilka som har fått mest likes hittills och utgå från de bilderna. Ditt flöde ska locka folk och få dem att vilja stanna upp och kolla på bilderna du laddar upp.

Läs: Bevisat: Här är Instagram-filtret som ger flest likes

4. Årstidsanpassa

Det är väldigt snyggt att matcha sitt Instagram-flöde med årstiden. Om det är vinter kan du lägga ut bilder på snön, när du åker skridskor eller om du har en ny vinteroutfit. På våren och sommaren blir det mer sol, blommor och ljusa bilder.

5. Bra ljus och fokus

En av de viktigaste sakerna för att få en bra bild är ljuset och fokus. Det blir inte särskilt snyggt med suddiga bilder eller när det är så mörkt att du inte kan urskilja vad bilden föreställer. Sätt dig vid en lampa och tryck lite extra på skärmen på det stället du vill ha mest fokus på innan du tar en bild.

6. Uppdatera profilbilden

Byt profilbild lite då och då så att ditt konto hela tiden uppdateras och dina följare förstår att du är aktiv. Ändra också texten i din profil med jämna mellanrum. Det enda som folk ser på ditt Instagram-konto, om du har en privat profil, är din profilbild och texten i din profil. Skriv därför en lockande text som får folk att vilja följa dig.

Läs även:
Här är bilderna som gör att folk avföljer dig på Instagram
Så får du fler följare på Snapchat (experten tipsar!)
13 saker du bara förstår om du stalkar folk litegrann

Av: Hedda Sievert

Foto: IBL