chip i handen tunnelbana

Snart kan du åka tunnelbana – med hjälp av ett chip i handen

I dag finns det teknik som gör att du exempelvis kan öppna dörrar med hjälp av ett chip under huden. Nu funderar SL på att använda tekniken i stället för kort.

Ett inopererat chip under din hud. Visst låter det både läskigt och konstigt? Faktum är dock att det är en teknik som växer sig allt större, och i dag finns det ungefär 1 500 personer i Sverige som har valt att sätta in i ett chip under huden.

Nu undersöker SL, Stockholms Länstrafik, om de ska börja använda chip i stället för plastkort när du ska åka tunnelbana, buss och pendeltåg. Då räcker det alltså att sträcka fram handen för att gå igenom spärrarna och du behöver inte hålla reda på något kort för att få åka med.

– Vi vill göra det så enkelt som möjligt för människor att åka. I vår bransch pratar man mycket om det som ”bring your own ticket” just nu, det vill säga att man inte ska vara beroende av en biljettapparat utställd av SL. Det vore så klart trevligt att kunna gå förbi och blippa med handen, säger Karl Rydahl till Stockholm Direkt.

SL har dock inte bestämt än om de ska byta system än, men enligt dem finns det en stor efterfrågan från resenärer som vill ha ett chip i handen.

Skulle du vilja/våga operera in ett chip?!

Foto: IBL