Konsert-filma-yondr

Snart får du inte längre filma under en konsert

Brukar du alltid filma när du går på konsert? Snart kan det vara slut med det. Nu vill nämligen konsertarrangörer börja använda Yondr, en uppfinning som låser din mobil.

Yondr är ett mobilfodral som gör att din telefon blir låst så att du inte kan använda den. Nu vill konsertarrangörer börja använda fodralet under konserter och shower, skriver Aftonbladet.

Yondr har redan börjat användas runt om i världen och exempelvis Ariana Grande och Guns N’ Roses har använt det under vissa av sina uppträdanden. Tanken med Yondr är att folk ska fokusera på konserten och inte på att filma den samt att material från exempelvis stand up-föreställningar inte ska spridas. Innan en konsert får alla besökare få lägga sin mobil i Yondr-fodral när de går in. Du får ta med dig mobilen men den går inte att använda. Om du måste använda den så ska det finnas olika upplåsningszoner där du kan tillfälligt kan använda mobilen.

Första gången den här produkten används i Sverige kommer att bli i oktober när Chris Rock kommer hit under sin Total blackout turné. Därefter får vi se om det kommer att börja användas mer.

Läs mer:
Största konserterna att se fram emot 2017
Test: Hur mycket kan du om Marcus & Martinus musikvideos?
Liam Payne gillar inte Harry Styles musik: ”Inte min grej”

Foto: veeterzy/unsplash