Snapchat-vanskapsprofil

Snapchat vill fira vänskap – lanserar ny funktion

Idag använder vi Snapchat för att chatta samt skicka bilder och videos till våra vänner. Nu vill Snapchat fira vänskap och lanserar därför vänskapsprofiler.

Förutom att få alla trofeér och hålla uppe våra Snapchat-streaks så använder vi också Snapchat för att hålla kontakten med våra vänner, vare sig det är via chatten eller genom att skicka bilder.

Nu vill Snapchat fira vänskap och de lanserar därför vänskapsprofiler. I varje vänskapsprofil hittar du bilder, videos och meddelanden som du har sparat i chatten med din vän eller i en gruppchatt med dina vänner. Du hittar alltså höjdpunkterna i er vänskap samt era favorit-memories.

Du kommer åt en vänskapsprofil genom att trycka på din kompis bitemoji. Då får du upp profilen och allting som ni har sparat. Du behöver dock inte oroa dig över att någon annan ska kunna se det. Varje vänskapsprofil kan bara ses av dig och din vän (eller grupp).

Den nya funktionen har precis lanserats och rullas ut de kommande veckorna. Se till att ha din app uppdaterad till den senaste versionen för att kunna använda alla nya funktioner.

Undrar du hur du skapar en bitemoji till Snapchat?

Det första du behöver göra är att ladda ner bitmoji-appen. När du öppnar appen kan du välja att öppna den via Snapchat och på så sätt kopplas bitemojin, som du skapar, till ditt Snapchat-konto.

I bitemoji-appen kan du välja exakt hur du vill att din figur ska se ut, du väljer exempelvis hår, kläder och ögonfärg . När du valt allt är det bara att godkänna och din bitemoji är klar och kopplad till ditt konto. Om du vill ta bort den så går du bara in i Snapchat-appen och därefter inställningar. Tryck på ”bitemoji” och välj ”koppla bort”.

Läs mer:
Så kan du se om någon blockat dig på Snapchat eller Instagram
Guide: Så får du ALLA troféer på Snapchat
Guide: 8 lösningar på vanliga Snapchat-problem

Foto: Snapchat