Snapchat-karta

Snapchats nya funktion gör att du kan ha bättre koll på din crush

Snapchat har precis lanserat en ny funktion som de kallar snap-map. Det är en karta som visar var du är när du laddar upp nya snaps.

Den senaste tiden har Snapchat börjar lansera flera nya funktioner. Bland annat släppte de att du nu kan göra specialgjorda storys tillsammans med dina vänner.

Deras senaste funktion är en karta. Genom att aktivera den så kan andra se var du befinner dig när du lägger upp snaps och du kan se var andra är när de postar något.

Så här använder du kartan:

1. Öppna appen och ställ dig i kameraläget. Därefter drar du två fingrar mot varandra på skärmen för att öppna kartan.

snap-2

2. Tryck därefter på nästa. Nu kan du välja mellan tre olika sätt att synas på kartan. Bara jag (spökläge), vilket innebär att ingen ser dig förutom du. Mina vänner, vilket innebär att alla dina vänner kan se var du är. Välj vänner, vilket innebär att du kan välja exakt vilka som får se var du är.

snap-4

3. Därefter kan du börja använda kartan. Om du lägger upp en snap så kommer det att synas var du var när du la upp den. Du kan också lägga upp i ”Vår story” för att låta alla se vad som händer just där.

snap-5

4. På kartan kan du se blåa och röda fläckar. De innebär att det händer mycket just där och att många postar snaps i ”Vår story”.

snap-6

5. Om du undrar varför någon av dina vänner är på just en plats så kan du klicka på deras bitemoji och starta en chatt direkt.

Funkar det inte? Kolla så att du har uppdaterat appen!

Läs mer:
Nu kan du göra specialgjorda storys på Snapchat – så gör du
Så mycket pengar kan du tjäna på sociala medier
Sju appar som gör dina bilder ännu snyggare

Foto: Snapchat, IBL