Instagram-screenshot-visas

Nu kan du se om någon tar screenshots på dina Instagram-bilder

Brukar du ta screenshots av bilder på Instagram? Om du inte vill att det ska synas så borde du nog sluta med det.

Instagram fortsätter att lansera nya funktioner, och deras nästa funktion kan sätta stopp för ditt stalkande på appen. Instagram har nämligen återigen inspirerats av Snapchat och har infört funktionen att om du tar en screenshot på någons bild så får den personen ett meddelande om det.

Läs mer: Kommer Facebooks ”My day” konkurrera ut Snapchat?

Men få inte panik nu! För det gäller nämligen inte alla bilder. Tidigare har en notis skickats om du tar en skärmdump på en bild som skickats som ett direkt meddelande och som försvinner efter en stund. Den här funktionen är ingenting nytt för alla som använder Snapchat, eftersom de som sagt har samma funktion.

Nu tar Instagram dock det ett steg längre, enligt Wabetainfo. Om du tar en screenshot av någons story så kommer personen att informeras om att du har gjort det. Som tur var kommer Instagram informera dig när funktionen har införts genom ett varningsmeddelande. Meddelandet får du första gången du försöker ta en screenshot och därefter kommer det inte dyka upp igen. Det är ännu oklart exakt när funktionen kommer att börja rulla ut.

Så om du inte vill att personen ska veta att du tagit en screenshot på hens bild, undvik att göra det!

Läs mer:
Snart kommer du att kunna livesända på Instagram
Instagrams nya funktion kan rädda liv
Nu kan du dölja att du är online på Facebook Messenger

Foto: IBL