tiktok stjärnor

Så reagerar Tiktoks superstjärnor på Trumps hot

Donald Trump har hotat med att släcka ned Tiktok i USA. Detta har fått appens superstjärnor att gå i taket.
Kändisar du inte visste var släkt med varandra
Slå på ljud

Det var efter uppgifter om att Tiktok samlat in data kring sina användare som flera länders regeringar reagerade starkt. Det man fruktar är att det kinesiska bolag som äger Tiktok delar informationen med staten. Enligt många länder bryter det mot säkerhetslagarna och i Indien har man redan förbjudit kinesiska mobilappar, däribland Tiktok. Sedan USA:s Donald Trump gått ut med att han också vill släcka ned appen har mängder av användare vänt sig emot presidenten. Bland dem finns en rad superstjärnor med miljontals följare.

”Vi kommer hålla ihop”

Addison Rae, en Tiktok-stjärna med 53 miljoner följare, skrev i helgen på Twitter att hon är ”bitter” över Trumps utspel. 

19-åringen som blivit stor genom att mima till videor och skapa koreografier och challenges har nyligen umgåtts med familjen Kardashian och gjort videos ihop med dem.

charli och dixie d'amelio

Systrarna Charli och Dixie D’Amelio är båda populära Tiktok:are.

En annan superstjärna som reagerat är Dixie D’Amelio som har 32 miljoner följare. Hon postade en video i appen där hon såg mycket ledsen ut och skrev i den tillhörande texten ”yeah”.

Tre Clements, en användare med 2,6 miljoner följare, menade i sin reaktionspost att ”Trump kommer förbjuda en av få källor till lycka.. Detta är en diktatur inte en demokrati”.

Tiktok-stjärnan Grandma Sandy sa under en livesändning i helgen till sina 2,5 miljoner följare att ”Vi kommer hålla ihop som en familj. Oavsett vad som händer så fortsätter vi, allihop”.

Tiktoks eget budskap till användarna

Tiktok förnekar att de skulle samla känslig data från användarna. På appens officiella konto postade man i helgen en video där chefen för den amerikanska marknaden, Vanessa Pappas, försökte lugna användarna genom att mycket tydligt förklara att ”vi ska inte försvinna”. Pappas säger i videon att över 1 500 personer är anställa av Tiktok i USA i dagsläget och att man planerar att skapa 10 000 jobbtillfällen i landet under de kommande tre åren.

”Vi uppskattar stödet, vi är här för att stanna. Fortsätt att dela dina synpunkter och stå upp för Tiktok”, avslutar hon.

Källa: CNN, The Sun

Foto: TT

LÄS MER:

Därför förbjuds TikTok – samlar data från användarna

Därför pratar alla om nya spökfiltret på TikTok

Största kontona på TikTok – de har flest följare i världen