foljare-fan-konto

Så lyckas du med ditt fankonto

För att hylla sina idoler och favorit-kändisar är det många som skaffar fankonton. Här är några tips på hur du kan lyckas med ditt fankonto.

1. Välj ett unikt namn

När du ska välja ett namn till ditt fankonto är det bra om du väljer något som inte redan finns eller något som liknar de som finns.

Om du exempelvis gör ett fan-konto för Therese Lindgren så borde du ha något med hennes namn att göra, men lägg också till något som gör att du står ut från resten.

2. Välj en vinkel

Om jag börjar följa dig, vad kommer jag att få se? Bestäm dig redan innan du skapar kontot för vad du vill publicera. Ska det vara nyheter, fina bilder eller roliga memes? Du kan självklart blanda och göra olika saker men se till att ha en röd tråd, då blir det roligare att följa dig.

3. Stå ut

I fall det redan finns flera fankonton som liknar det du vill skapa kan det vara bra att tänka utanför boxen. Hur kan just ditt fankonto stå ut?

Ett bra exempel är kontot @mmnewspaper på Instagram som uppdaterar när Marcus & Martinus exempelvis kommenterar någons bild på Instagram eller när något Instagram-konto skriver om Marcus & Martinus. På så sätt står kontot ut och följarna vet vad de får!

Det här inlägget från Instagram går inte att visa just nu. (E01)

4. Uppdatera ofta

Du behöver inte uppdatera varje dag men en gång i veckan är nog inte tillräckligt. För att hålla kvar dina följare och skaffa nya kräver det att du uppdaterar ofta så att följarna inte blir uttråkade.

5. Var snäll

Var snäll mot dina följare och prata gärna med dem i kommentarsfältet. Där kan du också hitta nya vänner som gillar samma saker som dig.

6. Gör något extra

Ett annat tips är att du kan överraska dina följare. Ge dem något nytt emellanåt. Kanske en throwback-bild eller berätta en rolig historia om er idol.

7. Kommentera och gilla

Ett tips för att få flera följare är att kommentera och gilla andras bilder. Då först och främst personen som ditt fankonto är för. På så sätt kan andra fans hitta ditt konto och börja följa. Var inte heller rädd för att följa och kommentera fankonton som liknar ditt. Ni gillar samma person och har samma syfte med kontot (att hylla er idol) så följ varandra!

8. Ha kul

Sist men inte minst är det viktigt att du tycker det är roligt. Att ha ett fankonto ska inte kännas jobbigt utan det ska vara kul.

Läs mer:
18 säkra tecken på att du är en äkta fangirl
Test: Hur mycket fangirl är du?
Här är Cole Sprouse hemliga Instagram-konto – som du inte får missa

Foto: IBL