Instagram-nara-vanner-lista-hur-gora

Så lägger du till vänner på Instagrams nya ”Nära vänner"-lista

Instagram har precis lanserat den nya funktionen ”Nära vänner” som går ut på att du kan lista vilka dina bästa vänner är och enklare skicka stories till just dem. Så här gör du för att skapa din bästis-lista!

Du har säkert upptäckt att det nu finns en ny knapp i Instagram stories som heter ”Nära vänner”. Det här är en ny funktion som precis lanserats och hittar du den inte så måste du uppdatera appen.

”Nära vänner” handlar om att du ska kunna lista dina närmasta vänner på Instagram. Utifrån den listan kan du sedan skicka stories till alla på den listan snabbt och enkelt, istället för att behöva välja ut dem en och en.

Så hur lägger du till någon på dina ”nära vänner”-lista? Så här gör du!

1. Gå in på Instagram och gå därefter till din profil. Tryck sedan på menyn och där hittar du ”Nära vänner”.
2. Du får sedan upp en lista över alla du följer och du kan enkelt lägga till dem genom att trycka på knappen som heter ”lägg till”.
3. Under fliken ”din lista” kan du också enkelt ta bort vänner.

Instagram-nara-vanner-funktion-lista

Det är bara du som kan se din lista och det skickas inga notifikationer till personer du lägger till eller tar bort. Stories som har skickats via ”nära vänner”-funktionen kommer att ha en grön ring runt sig som bara du och vännerna på din lista kan se.

För några veckor sedan gick Instagram också ut med att de kommer att ändra profilerna på Instagram. De har ännu inte bestämt hur de ska se ut utan kör just nu olika tester och därför kan användare se profiler på olika sätt.

Läs mer:
Du kan dölja personer på Instagram – utan att avfölja dem
Så kan du se om någon blockat dig på Snapchat eller Instagram
Det här betyder ordningen på vem som kollar på dina Instagram stories

Foto: IBL, Instagram