best-of-snap-2017-memories-story-2017-hur-gora

Nu kan du sammanfatta ditt år på Snapchat – så gör du

Snapchat lanserar nu en ny funktion där du kan få ditt 2017 sammanfattat i en story. Perfekt om du vill minnas samt visa dina vänner vilka dina bästa stunder varit under 2017.

På Instagram kan du få en sammanfattning av vilka bilder som var dina mest gillade 2017. Enligt Refinery29 så lanserar nu Snapchat en liknande funktion där de sammanfattar ditt år.

Om du ofta spar ner dina snaps till memories så kan du nu få en video men dina bästa stunder från året. Snapchat har nämligen släpp ”Your best snaps 2017”, alltså ”Dina bästa snaps 2017” där de valt ut flera av dina memories och satt ihop dem till en story.

De memories som Snapchat valt ut behöver kanske inte vara just dina bästa stunder men det som är bra är att du själv kan gå in och ändra i storyn och både lägga till samt ta bort.

Så gör du för att få din sammanfattning av 2017 på Snapchat:

1. Stå i kameraläget i appen och tryck eller svajpa uppåt för att komma åt Memories.
2. Under fliken ”Allt” hittar du att det står ”Se tillbaka på 2017”. Där kan du se hela din story från året som Snapchat har satt ihop.
3. I fall du vill ändra storyn, ta bort eller lägga till klipp så trycker du bara på ”Redigera story”.
4. Om du vill skicka den eller dela den är det bara att trycka på ”Skicka story”. Du kan också spara ned den via ”Spara story”.

Funktionen verkar dock ännu inte ha rullat ut till alla. Men håll utkik och se till att din app är uppdaterad!

Läs mer:
Nu kommer helt nya Snapchat – så här kommer det att se ut
Guide: 8 lösningar på vanliga Snapchat-problem
Hela listan: Det betyder ALLA emojis på Snapchat

Foto: Snapchat, IBL