hur-fa-verifierat-instagram-konto-bla-bock

Så gör du för att få ett verifierat konto på Instagram

Har du alltid undrat hur du får en blå bock bakom ditt Instagram-namn? Då behöver du inte undra längre. Bocken betyder att ditt konto är verifierat och här reder vi ut hur du gör för att få ett verifierat konto.

Idag har de flesta kändisar, influencers och medier verifierade Instagram-konton. Du känner igen ett verifierat konto genom att de har en blå bock bakom sitt namn.

Tidigare har det varit komplicerat att ansöka om att få ett verifierat konto, något som Instagram nu har ändrat på. I deras senaste uppdatering lanserade de nämligen att du numera kan ansöka om att få ett verifierat konto direkt i appen. Det betyder dock inte att du kommer få det.

Så här gör du för ansöka om att få den blå bocken på Instagram:

1. Gå in på inställningar på ditt Instagram-konto.
2. Lite längre ner hittar du ”Begär verifiering”.
3. Gå in där och följ instruktionerna för hur du kan ansöka. Om du är under 18 år är det viktigt att du kollar med dina föräldrar innan du ansöker.

Så vad krävs för att bli verifierad på Instagram?

Sajten Thought catalog har undersökt detta och kommit fram till att Instagram mer utgår från engagemang än antalet följare. Alltså, om det är många som interagerar med ditt konto så väger de tyngre än att du har många följare.

Här är tre Instagram-hacks som alla borde ha koll på:

Läs mer:
Så kan du se om någon blockat dig på Snapchat eller Instagram
Så tittar du på någons Instagram-story utan att det syns
Bästa knepet – så laddar du din mobil snabbare

Foto: IBL