Ipad-pro-recension

Så bra är nya iPad Pro

För några veckor sen presenterade Apple sin nya iPad Pro som ska världens mest avancerade skärm och superbra prestanda. FRIDA har testat den nya iPaden.

Utseende och funktion

iPad pro kommer i två olika storlekar 10,5 tum och 12,9 tum. 10,5-tumsmodellen väger ungefär ett halvt kilo. Den har också nästan 40 procent mindre ram vilket gör att hela nästan består av skärm. iPadens skärm justerar ljuset utifrån var du är så att du hela tiden kan se bra.

iPaden är väldigt lätt att hålla i och enkel att ta med sig överallt då den inte väger mycket alls. Eftersom skärmen hela tiden justerar ljuset funkar det superbra att använda den både inomhus och utomhus.

Se på film, spela spela eller skriva

Eftersom iPaden är så lätt är den väldigt enkel att göra alla tre sakerna på. Du får inte ont av att sitta och hålla i den och orkar du inte det kan du enkelt ställa upp den. Apples nya iPad pro har en ny funktion som heter ProMotion. En teknik som gör att iPaden både fungerar snabbare samt hänger med bättre i vad du gör. Den gör också skärmens kvalité bättre samt ser till så att batteriet håller längre.

Den nya skärmen är perfekt att titta på film och spela spel på, då framförallt upplösningen är fantastisk. Bläddrar du snabbt på en sajt eller på en karta så hänger den med i allt du gör. Även laddningstiderna är betydligt kortare.

Till iPad pro finns det enkla tangentbord att fästa. Med hjälp av det kan du enkelt skriva en uppsats eller göra en uppgift. På så sätt kan iPad Pro ersätta din dator.

apple-pencil-keyboard-set

Fota och filma

iPad pro har samma kamera som Iphone 7. Kameran är på 12 megapixlar med optisk bildstabilisering samt en FaceTime-kamera i hd på 7 megapixlar.

Kameran är jättebra på iPaden och tycker du om att fota med din Ipad är den här superbra. Den funkar också fint att filma med och en fördel med att filma med en iPad istället för en iPhone är att du lättare håller i den och får en stabilare film.

Rita och redigera

För de som gillar att rita så finns det till iPad pro en penna som du enkelt kopplar till din iPad och därefter kan rita eller redigera vad du vill.

Det är väldigt lätt att använda pennan och iPaden reagerar direkt vilket gör att det känns exakt likadant som när du ritar på ett papper. Med hjälp av pennan kan du också redigera bilder väldigt enkelt.

Läs mer:
Här är alla rykten om iPhone 8
Fem appar som gör dina videos snyggare och roligare
Så låser du upp din Iphones dolda funktion

Foto: Apple