Nya Iphone-uppdateringen gör att du kan spara ner Snapchat-videos

Nya Iphone-uppdateringen gör att du kan spara ner Snapchat-videos

Se upp alla Snapchat användare! En ny iOS uppdatering gör det möjligt för andra att spela in dina videos!

Videos som försvinner efter 24 timmar på Snapchat och Instagram kan vara ett minne blott tack vare Apples nya uppdatering.

Läs mer:
Experterna varnar för Snapchats nya kartfunktion
Sex smarta Snapchat-knep du inte får missa

Apples nya iOS 11 uppdatering lanserades i veckan och den innehåller en skrämmande funktion. Uppdateringen gör det nämligen möjligt för Iphone-användare att använda en ny inspelningsfunktion som totalt förändrar villkoren för Snapchat och Instagram stories. Nu är det nämligen möjligt att spela in det som sker på din Iphone-skärm.

Den nya funktionen är väldigt enkel att använda. Det enda du behöver göra är att lägga till den på din kontrollpanel. Detta gör du genom att:
1. Uppdatera din Iphone
2. Öppna Inställningar > gå in på Kontrollcenter > justera kontrollcenter > och sedan lägga till funktionen skärminspelning.

Nu är det möjligt för dig att spela in det du ser på din skärm bara genom att dra upp din kontrollpanel och trycka på inspelningsknappen.

En av de absolut viktigaste och mest populära egenskaperna med Snapchat och Instagram stories har hittills varit att videos du skickar eller lägger upp inte sparas och att de bara har funnits i 24 timmar.

Att människor nu kan ta en screenshot på dina videos har varit känt sedan länge, men nu går det alltså att spara hela videon. Ifall någon spelar in din video på Snapchat får du ett varningsmeddelande som säger att någon tagit en screenshot, men du har ingen möjlighet att göra någonting åt det.

Enligt E! News är Snapchat dock redan i full gång med att hitta en åtgärd och de hoppas att deras nästa uppdatering innehåller en lösning på problemet.

Tills dess bör alla Snapchat och Instagram Stories användare där ute tänka en extra gång innan de laddar upp nästa video.

Läs mer:
Instagrams nya funktion gör att du kan se vem som avföljt dig
Så öppnar du messenger-meddelanden utan att det syns
Nu kan du dölja att du är online på Facebook Messenger

Av: Ellinor Lindholm

Foto: IBL