Nya iPhone kan kräva helt nya sladdar – igen

Nya iPhone kan kräva helt nya sladdar – igen

Ny mjukvara och en billigare iPhone X är inte de enda förändringarna som Apple planerar inför nästa år.

Under 2019 har Apple planerat att lansera sin senaste iOS mjukvara, iOS 12. Mjukvaran ska vara den snabbaste och mest effektiva uppdateringen hittills.

Tillsammans med den här uppdateringen ska man nu även kunna ringa gruppsamtal på FaceTime. Samtal som inte mindre än 33 personer ska kunna samtala med varandra samtidigt i.

Efter uppdateringen kommer du kunna FaceTimea med upp till 32 kompisar samtidigt.

Det har även ryktats om att en billigare version av iPhone X ska börja säljas på marknaden under året.

Läs mer:
Det ryktas komma tre nya iPhones i år

Nu har det dock börjat talas om en ytterligare förändring. Sedan maj i år har det cirkulerat rykten om att Apple tänker ändra designen på sina nuvarande ”Lightning Port” sladdar.

2012 gjorde Apple en liknande förändring. Utvecklingen innebar då att många behövde köpa en adapter för att kunna koppla sin iPhone till olika accessoarer eller högtalare som den tidigare hade passat med.

Läs mer:
Test: Kan du se Iphonen på den här bilden?

Både Android och även Apples egna Macbook använder för närvarande USB-C sladdar. Till iPhones och iPads passar däremot endast Apples egna Lightning Port-sladd som är tunnare än USB-C kablarna.

Fördelen med den eventuella utvecklingen är att du inte längre kommer behöva en adapter för att koppla samman din Macbook med din iPhone om du till exempel vill överföra filer mellan dina olika enheter.

Nackdelen blir dock att du troligtvis kommer att behöva en annan adapter för att kunna använda dina hörlurar som fortfarande kommer att ha den gamla designen.

Läs mer:
Så enkelt lurar du till dig mer minne i din iPhone
iPhones nya funktion avslöjar hur mycket tid du lägger på sociala medier
Så mycket kostar det att tillverka iPhone X
Det är det lilla hålet på din iPhone till för

Foto: Apple, IBL