Nicole-Falciani-bloggportal

Nu startar Nicole Falciani eget företag – här är hennes bästa tips

Nu startar Nicole Falciani sitt egna blogazine Smack Magazine. För FRIDA berättar hon om hur hon gått tillväga samt ger tips till andra som vill starta eget.

I tio år har Nicole Falciani bloggat och nu har hon bestämt sig för att starta sin egen bloggportal som också kommer vara ett blogazine.

– Jag har haft idén ganska länge men så har jag inte riktigt vågat ta tag i det, för att det alltid har känts så stort och läskigt. Men sen för några månader sen bestämde jag mig för att nu kör jag.

Blogazinet som lanseras idag heter Smack Magazine och kommer både att ha artiklar och bloggar på sajten. Förutom att vara grundare för Smack Magazine kommer Nicole också att vara VD.

– Nu känns det rätt att starta eget, och att vara helt egen. Att kunna bestämma allting själv.

Läs mer: Nicole Falciani: “Jag tyckte jag var sämst på allt”

För att bygga upp blogazinet anlitade Nicole en it-kille som skapade hela hemsidan, därefter har hon själv kontaktat en PR-byrå för samarbete och allt arbete runtomkring.

– Det tar ganska lång tid att bygga upp en hemsida, man kommer alltid på att det är någonting som man vill ändra på, man vill ändra färg, man vill ändra text, det är alltid något litet man hittar som man vill ändra på.

Nicoles tips till dig som vill starta eget är att tro på sig själv.

– Det viktigaste är att stå på sig och verkligen tro på det man gör. Jag har alltid sagt såhär: tror man inte på det man gör själv, så varför skulle någon annan tro på det.

Hon uppmanar också andra att inte ge upp direkt.

– Många ger upp så fort de får ett nej, så tänker man att okej jag ger upp för det ger mig ingenting. Men det är viktigt att inse att man kommer få sjukt mycket nej innan man får ett ja. Så det är bara att fortsätta tills du hittar någon som tror på dig och som tror på det du gör.

Läs mer:
Behind the scenes med storbloggerskan Nicole Falciani
Se Nicole Falciani i en mash up
Så träffades Nicole Falciani och Eric Saade: ”Han tyckte jag var för ung”

Foto: IBL