Youtube-music-allt-du-behover-veta

Nu lanseras YouTube Music – här är allt du behöver veta

Youtube utmanar nu Spotify och Apple Music genom att lansera sin egna musiktjänst Youtube Music. Här är allt du behöver veta om tjänsten!

De flesta använder idag YouTube för att titta på musikvideos, följa youtubers och se trailers till serier och filmer. Nu vill YouTube att vi också ska använda dem för att lyssna på musik.

De har nämligen precis lanserat YouTube Music som låter dig lyssna på musik i appen. Enligt dem själva så är det idag många som upptäcker ny musik via deras plattform men istället för att lyssna där har man istället behövt byta till en annan tjänst för att lyssna, vilket är anledningen till att de nu gjort att du kan lyssna hos dem också. Du kan alltså både titta, lyssna och upptäcka i en och samma app.

Läs mer: Testa – Hur beroende av Youtube är du?

I tjänsten kan du hitta artister, album, spellistor och tips på ny musik. Om du inte vet vad en låt eller artist heter kan du också söka efter den genom att skriva in en del av en text eller exempelvis bara ett förnamn och musikgenre. Du kan också lyssna offline om du har Premium.

YouTube Music har precis kommit till Sverige och finns idag i 17 länder runt om i världen. Förutom musik-tjänsten så kommer också YouTube Premium. Vilket innebär att du betalar en månadsavgift för att slippa reklam, kunna ladda ner videos och musik samt att du får tillgång till YouTube Originals. Under YouTube Originals hittar du filmer och serier som exempelvis Cobra Kai och Impulse. Du kan bara se det om du har premium.

Det finns två olika Premium-paket som du kan välja mellan, ett för bara musiken som kostar 99 kronor i månaden och ett får både musik och videos som kostar 119 kronor i månaden.

Läs mer:
Instagram utmanar Youtube med sin nya video-funktion
Quiz: Hur mycket kan du om svenska youtubers?
Throwback: Så såg Youtube-stjärnorna ut då och nu

Foto: Youtube