Snapchat-nytt-utseende

Nu kommer helt nya Snapchat – så här använder du det

För några veckor sen gick Snapchat ut med att de ska ändra hur appen ser ut och fungerar. Nu har de släppt hur den kommer att se ut!

Det är ständig konkurrens mellan Snapchat och Instagram och nu släpper Snapchat en helt ny design. För några veckor sen släppte de nyheten att de bestämt sig för att göra om då många användare hört av sig om att de tycker att appen är svår att använda.

Guide: Åtta lösningar på vanliga Snapchat-problem

Det som är nytt i appen är att du nu kommer att ha en vän-sida och en sida där du hittar alla stories från influencers, utgivare och Snapchat.

Nya-Snapchat

Till vänster är den nya vän-sidan och till höger är den nya upptäck-sidan. Foto: Snapchat

På vänstersida i appen (utifrån kamera-läget) kommer du att hitta alla dina vänner och deras stories. På vänsidan kommer dina vänner att ligga i ordning utifrån hur ofta du snappar med dem.

På högersida kommer du att hitta stories från utgivare, influencers och Snapchat själva. De du följer kommer att ligga högst upp så att du kan se deras stories och under kommer du att hitta alla discover-stories. Om du exempelvis följer FRIDA på Snapchat kommer du att hitta alla våra uppdateringar på den högra sidan.

Den nya versionen av Snapchat har redan börjat rulla ut till flera användare och för att få den behöver du uppdatera till den senaste versionen.

Läs mer:
Snapchat lanserar nya filter – som baseras på vad du fotar
Hela listan: Det betyder ALLA emojis på Snapchat
Sex smarta Snapchat-knep du inte får missa

Foto: Snapchat, IBL