Instagram-fragor-stickers-hur-anvanda

Nu kan ställa frågor på Insta-stories med hjälp av stickers – och få riktiga svar

Instagram fortsätter att lansera nya funktioner och deras senaste är ”fråge-stickers”. Alltså stickers du kan använda för att ställa frågor till dina följare och som de kan svara på.

Instagram har idag massor av olika stickers som du kan använda på Insta-stories. Du kan bland annat lägga till gifar, olika emojis och hashtags. I höstas lanserades de också att du kan ha omröstningar där dina följare får välja mellan två alternativ. Nu har de tagit det hela ett steg längre och lanserat ”frågor”.

Läs mer: Det här betyder ordningen på vem som kollar på dina Instagram stories

Om du väljer att använda ”frågor” på din story så kan du själv fylla i en fråga du vill ställa till dina följare och så kan de svara. Exempelvis kan du skriva ”Vad ska ni göra idag” och då kan dina följare svara exakt vad de ska göra idag. Något att tänka på dock är att det inte bara är att svara. När du svarat så ser personen som ställt frågan svaret och personen kan också dela ditt svar med alla andra.

Instagram har precis släppt en ny sticker som heter frågor, med hjälp av den kan du ställa frågor till dina följare!

Om du vill ställa en fråga så hittar du den där omröstningar och gif:arna ligger. Därefter är det bara att skriva in frågan du vill ställa och sen kan dina följare svara, det går att svara på max tre rader. För att se allas svar så får du gå in på din story och kolla på lista över dem som har tittat. Där ser du också deras svar. Svaren kan också delas men då syns inte användarnamn eller bild utan bara svaret (se bilden ovan).

Den nya funktionen finns redan nu och har du inte fått den ännu kan du behöva uppdatera din app.

Läs mer:
Instagrams nya funktion gör att du slipper scrolla för evigt
Nu kan du ta screenshots på Instagram – utan att någon kan se det
Instagram låter dig nu dela andras stories – så gör du

22 Instagram captions som passar perfekt till dina bilder i sommar

Foto: IBL