instagram-ta-bort-screenshot

Nu kan du ta screenshots på Instagram – utan att någon kan se det

En av Instagrams mest hatade funktioner är att någon kan se om man tagit en screenshot på deras insta-story. Den funktionen tar nu Instagram bort.

Instagram brukar oftast släppa nya funktioner, som att de tidigare i veckan släppte att du numera kan dela andras stories. Men den här gången har de valt att ta bort en funktion de har testat under en period.

Läs mer: Det här betyder ordningen på vem som kollar på dina Instagram stories

Tidigare i år kom nyheten om att Instagram genomförde ett test där personers vars insta-stories du tog screenshots av fick en notifikation om det. Ni kanske minns att det kom upp ett meddelande som mer eller mindre sa att ”nästa gång du tar en screenshot så kommer personen som postat detta att se det”. Något som gav många panik.

De flesta använder Instagram för att dela bilder, följa kändisar och ha kontakt med sina vänner. Sen finns det dem som också använder det för att kolla upp personer, undersöka och lite lätt stalka (utan att det blir obehagligt). För alla dem var den här nya funktionen hemsk så här kommer en fantastisk nyhet till alla er.

Instagram ska till Buzzfeed News ha sagt att den funktionen numera är borta.

Så om du screenshotar någons insta-story så kommer den inte kunna se att du har gjort det. Vi på FRIDA testade precis och det gick inte att se att en screenshot tagits. Ingen ikon dök upp och vi fick inte heller något meddelande om det.

Läs mer: Så tittar du på någons Instagram-story utan att det syns

Nu kan du alltså fortsätta titta på din crush stories och ta bilder utan att hen vet det. Om du dessutom vill smygtitta utan att hen ser det så finns det knep för det också.

Läs mer:
Instagram låter dig nu dela andras stories – så gör du
Instagram utmanar Youtube med sin nya video-funktion
Här är kontona du borde följa på Instagram för att lära dig älska din kropp

Foto: IBL