Snapchat-radera-meddelande

Nu kan du radera meddelanden du skickat på Snapchat – så gör du

Snapchat fortsätter att lansera nya funktioner och deras senaste låter dig radera meddelanden du ångrat att du skicka, innan personen sett det.

Kampen mellan Instagram och Snapchat fortsätter. Är det inte Instagram som inspireras av Snapchats funktioner så är det Snapchat som inspireras av Instagram. Den här gången är det Snapchats tur.

Instagram införde ”ångra-funktionen” för ett bra tag sedan. Den innebär att du ångra ett DM du har skickat genom att trycka på meddelandet och därefter välja alternativet ångra. Den här funktionen har nu även Snapchat infört.

Den nya funktionen har redan börjat rulla ut och Snapchat har skicka meddelanden där de förklarar hur du går tillväga för att radera ett meddelande. Det bästa? Du kan radera meddelandet innan personen du skickat det till har sett det. Så alla impulsiva meddelanden du skickar men snabbt ångrar, kan du numera radera.

Så hur raderar du ett meddelande på Snapchat?

1. Det första du måste göra är att skicka ett meddelande och inse att ”det här ville jag egentligen inte skicka”.
2. Därefter trycker du på meddelandet och håller in.
3. Du får då upp alternativen ”spara” eller ”radera”.
4. Välj radera.
5. Tadaa! Det är som att meddelandet aldrig existerat.

En perfekt funktion för dig som ibland är lite snabb med att skicka något eller har en förmåga att råka spoila saker.

Snapchat har fått mycket kritik den senaste tiden efter att de valde att ändra hela sin design. Flera kändisar som Kylie Jenner och Rihanna har bland annat gått ut med att de inte längre använder den. Snapchat har nu tagit tillbaka en del av den gamla designen där alla snaps numera är i kronologisk ordning istället för att de populäraste hamnade högst upp. De fortsätter också att släppa nya funktioner men många vill fortfarande ha tillbaka den gamla designen.

Läs mer:
Nu ändrar Snapchat din feed – går tillbaka till kronologisk ordning
Nu lanserar Snapchat en helt ny chatt – så använder du den
14 saker du trodde att du var ensam om att göra på Snapchat

Foto: IBL