netflix-smart-downloads

Netflixs nya funktion gör det lättare att ladda ner serier

Brukar du ladda ner serier på Netflix? Då får du inte missa deras nya funktion "Smart downloads" som gör det mycket lättare att ladda ner.

På Netflix hittar vi idag flera av våra favorit-serier som Riverdale, 13 reasons why och Stranger things. De fortsätter också att hela tiden leverera nya serier och filmer och släpper nytt varje månad.

Det är nästan två år sedan Netflix lanserade att du numera kan titta på vissa filmer och serier offline. Alltså att du kan ladda ner dem och se dem även om du inte har tillgång till internet.

Netflix själva har dock känt att den här funktionen inte är tillräcklig och har därför lanserat en ny grej. Deras nya funktion kallas ”smart downloads”, skriver Refinery29.

Funktionen går ut på att istället för att du ska behöva sitta och ladda ner ett avsnitt i taget så kommer Netflix att göra det åt dig. Om du börjar titta på en ny tv-serie och laddar ner avsnitt, kommer Netflix sedan automatiskt ladda ner nästa avsnitt så fort du sett klart det första. Avsnittet du redan sett kommer också att raderas så du slipper få ett meddelande om att utrymmet är fullt.

Läs mer: Här är Netflixs nya kärleksfilmer – som du inte får missa

Det här görs dock inte utan wifi, utan så fort du får tillgång till wifi så kommer avsnittet du sett att raderas och nästa avsnitt att börja laddas ner så du behöver inte oroa dig för att det kommer dra massa mobildata.

Om du inte vill ha smart downloads kan du stänga av funktionen i inställningar. För tillfället finns funktionen bara Android-telefoner och surfplattor men ska senare i år även komma till iOS-apparater.

Läs mer:
24 tv-serier du kan se på Netflix redan ikväll
Här är alla filmer och tv-serier som kommer till Netflix och HBO i juli
Allt du behöver veta om Netflix nya svenska serie – Störst av allt

Foto: IBL