Sex Education och Stranger Things

Netflix testar shuffle-funktion som hjälper dig hitta en ny serie

Less på att flippra fram och tillbaka i jakten på en ny serie eller film som faller dig i smaken? Du är inte ensam. Men nu har Netflix tagit fram en lösning!

Den nya funktionen hjälper dig att hitta en ny serie som du borde gilla. Tjänsten gör sitt urval baserat på vad du tidigare tittat på eller lagt i din lista. Ett klick på Shuffle – så skickas du till en utvald film. En sorts serie-roulett kan man säga!

Syftet är att göra det lättare för medlemmar att hitta något att se, säger en talesperson för Netflix till Variety.

Streamingjätten testar just nu Shuffle play hos utvalda användare runt om i världen, men bara på TV-apparater, funktionen är inte aktiverad på andra enheter. Testet har hållit på sedan juli, men meningen är funktionen så småningom ska göras tillgänglig för alla.

Här hittar du Netflix shuffle – om du fått den

Är du en av de som fått knappen Shuffle Play? Den hittar du i så fall antingen via TV:ns sidomeny eller på hemskärmen för användarprofiler.

Netflix har ökat starkt under pandemin och har dessutom lanserat flera nyheter på senaste. Förutom Shuffle-testet kan man ju numera se filmtrailers, och i vintras lanserades ”populärt just nu”-listan som anpassar sig efter användarens land, och uppdateras varje dag. En klart uppskattad funktion.

Nu återstår det bara att se om den nya funktionen blir hiss eller diss – men oddsen att hitta en ny favoritserie verkar goda (den är ju trots allt baserad på sådant du gillat förr).

Foto: Netflix/TT

Källa: CNN

LÄS MER:

Alla nya serier och filmer på Netflix i augusti 2020

Här är de sämsta filmerna någonsin enligt IMDb

12 Netflix-serier för dagar då du vill gråta