när släpps iphone 7 i sverige

Då släpps Iphone 7 i Sverige (och så mycket kostar den!)

I går kväll släpptes äntligen Iphone 7 under Apples event i San Francisco. Här kan du läsa när telefonen släpps i Sverige och vilken prislapp den kommer att ha.

Äntligen har Iphone 7 släppts, och visst är det en lur som väcker extrema ha-begär? Redan innan lanseringen hade flera nyheter om telefonen läckt ut, så som att den skulle vara vattentät, sakna uttag för hörlurar och vara betydligt snabbare än dess föregångare.

Iphone 7 kommer dock att behålla samma utseende som 6:orna har, men designen är lite uppfräschad. Det som döljer sig under skalet är dock betydligt annorlunda jämfört med tidigare modeller. Iphone 7 är vatten- och dammtät och du kommer att kunna tappa den i vatten utan att den förstörs. Hur bra?!

airpods

AirPods är Iphones nya trådlösa hörlurar.

En annan glädjande nyhet med den nya modellen är att den har en fördubblad lagringskapacitet från 16 GB till 32 GB för de billigaste modellerna. I stället för hörlursuttag kommer en adapter som stoppas in i laddningsuttaget, om du inte köper hörlurar med lightningkontakt eller använder hörlurar med Bluetooth. Apple har lanserat sina egna hörlurar som heter AirPods, och de kommer att kostar mellan 1 200 och 1 500 kronor i Sverige.

iphone 7 kamera

De båda kamerorna i Iphone 7 är bättre än tidigare.

De båda kamerorna i Iphone 7 är bättre än tidigare, den bakre kameran ger bättre bilder i mörker och har en blixt med fyra ledljus. Den främre kameran har sju megapixlar – grymt för selfies! Batteritiden är också bättre. Om du har en 6:a i dag så får du två timmar mer per dag och med en 6s får du en timme mer per dag.

Iphone 7 släpps i Sverige fredagen den 16 september och den kommer att kosta ungefär 7 500 kronor för modellen med 32 GB. Du kan förbeställa telefonen via Apple från och med den 9 september.

Hur gärna vill du ha en Iphone 7?!

Läs mer om Iphone:
Iphone 7 har släppts – här är ALLT du behöver veta
Här är buggen som förstör tusentals Iphones
Varningen: Din Iphone kan vara avlyssnad av hackergrupp

Foto: Apple/IBL