Instagram

Ledsen alla Instagrammare – nu försvinner stalker-funktionen

Instagram gör en ny uppdatering och tar bort fliken ”följer”. Här är allt du behöver veta om den nya uppdateringen!

Vi har tidigare skrivit om att Instagram utmanar Snapchat och lanserar chattappen Threads. Nu gör Instagram ännu en uppdatering och denna gång handlar det om att fliken ”följer” försvinner. Här har du tidigare kunnat se vilka inlägg personerna du följer gillar och kommenterar.

Instagram

Japp, du läste rätt. Det kommer alltså bli svårare för dig att stalka och hålla koll på andra användares aktivitet från och med nu. Anledningen? Funktionen användes knappt av Instagrammare. Många glömde bort att använda den medan vissa inte ens hade koll på att den fanns.

Istället får man använda sök-fliken när man vill upptäcka nya personer, platser och hashtags hälsar företaget. Även om fliken sällan användes kunde den i vissa fall göra nytta. Det kunde bland annat vara ett ställe där ”micro-otrohet” upptäcktes (alltså att ens partner flörtar med andra på sociala medier, exempelvis att man är intresserad av någon annan person och visar det genom att likea eller kommentera hens bilder).

Folk som gillar skvaller lär också blir besvikna av den nya uppdateringen. Nu kan man inte längre hålla koll på kändisars relationer till varandra. Det är ofta genom deras interaktioner på sociala medier som man kan avslöja om det är en ny vänskap eller kärlek på gång. Vilket också är anledningen till att fliken kallas för stalker-funktionen. FRIDA kommer med andra ord sakna ”följer”-fliken!

Läs mer:

Instagram utmanar Snapchat igen – lanserar chattappen Threads

Så kollar du någons Instagram story utan att hen ser det

Här är kontona du borde följa på Instagram för att lära dig älska din kropp