Iphone-8-Iphone-8-plus-Iphone-X

iPhone 8, iPhone 8 plus och iPhone X – här är allt du behöver veta

Igår presenterade Apple äntligen sina nya produkter och det kommer inte bara en ny iPhone utan tre stycken. Här är allt du behöver veta om iPhone 8, iPhone 8 plus och iPhone X.

Redan förra året började ryktena kring hur nästa Iphone kommer att vara och se ut. Det har ryktats om ansiktsigenkänning, ingen hemknapp och trådlös laddare. Här är allt som presenterades igår.

iPhone 8 och iPhone 8 plus

iPhone 8 och iPhone 8 plus skiljer sig utseendemässigt inte jätte mycket från iPhone 7 och iPhone 7 plus men under ytan döljer sig nya och spännande funktioner.

Iphone-8-Iphone-8-plus

Helt i glas

Telefonen är helt byggd i glas och är enligt Apple det starkaste glaset som någonsin funnits på en smartphone och kommer i färgerna rymdgrått, silver och guld. Glaset ska också göra så att telefonen står emot vatten och damm. Skärmarna är retina HD-skärmar på 4,7 och 5,5 tum.

Trådlös laddning

Något som definitivt är helt nytt för den här iPhonen är att den har trådlös laddning. Det är genom att baksidan är av glas som detta är möjligt. Du kommer bland annat att kunna ladda trådlöst med hjälp av AirPower-plattan som Apple lanserar 2018.

Kamera

Kameran kommer att ha en större och snabbare sensor på 12 MP, nytt färgfilter och djupare pixlar.

Nytt chip

Enligt Apple är chippet det smartaste och mest kraftfulla någonsin. Vilket gör telefonerna snabbare och kraftfullare men med samma batteritid. Spel och appar som använder sig av AR (förstärkt verklighet) som exempelvis Pokémon Go kommer också att fungera bättre.

iPhone 8 och iPhone 8 plus går att förbeställa den 15 september och släpps den 22 september.

Iphone X

Apples största nyhet under gårdagen var definitivt iPhone X. Här hittar vi också de största skillnaderna från vad iPhone tidigare har varit.

Iphone-X

Utseende

På iPhone X täcker skärmen hela framsidan av telefonen. Hemknappen har alltså försvunnit och du har mycket mer skärm att titta på. Hela skärmen är på 5,8 tum.

Precis som iPhone 8 och iPhone 8 plus är iPhone X byggd av glas och står emot vatten och damm.

Ansiktsigenkänning

Den största förändringen (förutom hemknappen) är att iPhone X öppnas med hjälp av ansiktsigenkänning alltså Face ID. Face ID ska också anpassas utifrån hur ditt ansikte förändras med tiden genom maskininlärning.

Animoji

iPhone X kommer också att ha animojis alltså animerade emojis. Genom TrueDepth-kameran kommer du att kunna välja en emoji och därefter filma dina egna ansiktsuttryck vilket gör att emojin tar efter dina uttryck.

Kamera

Precis som iPhone 8 och iPhone 8 plus kommer iPhone X ha en kamera med en större och snabbare sensor på 12 MP. Nytt färgfilter, djupare pixlar och en ny kamera med teleobjektiv.

Trådlös laddning

iPhone X kommer också att ha trådlös laddning.

iPhone X går att förbeställa den 27 oktober och släpps den 3 november.

Läs mer:
Det är det lilla hålet på din iPhone till för
Så låser du upp din iPhones dolda funktion
Så enkelt lurar du till dig mer minne i din iPhone

Foto: Apple