Instagram-ny-funktion1

Instagrams nya funktion kan rädda liv

På Instagram delar vi med oss av det mesta. Bilder på våra bästa stunder men ibland också våra sämsta. Instagrams nya funktion ska hjälpa oss när vi mår dåligt.

Instagram lägger vi upp allt ifrån bilder på dagens frukost till en selfie. Men det är inte alltid positiva saker vi lägger upp. Ibland kan personerna som inte mår så bra lägga upp saker, som ett rop på hjälp. De personerna vill Instagram nu fånga upp och hjälpa.

Läs mer: Kändistjejerna: ”Du är mer än dina likes på Instagram”

Om du ser att någon lägger upp något som tyder på att personen verkligen inte mår bra, ska du nu kunna anmäla detta anonymt. Personen får då ett meddelande där det står: ”Någon såg ett av dina inlägg och tror att du går igenom en svår tid. Om du behöver stöd, vill vi hjälpa till”. Därefter kan du klicka på olika alternativ. Du kan få prata med en vän, kontakta en hjälplinje eller få tips och stöd.

Instagram-ny-funktion 2

Foto: Instagram

Funktionen finns för att för att människor som mår dåligt ska kunna känna att det finns folk runtomkring som bryr sig. Hjälpmeddelandet kommer också att dyka upp om man söker på vissa hashtags som har med självskadelsebeteende att göra.

Läs mer:
Felicia Aveklew: Så blir du stor på Instagram
OMG! Att snoka på Instagram har aldrig varit lättare
Instagram gör stor förändring (som ger dig fler följare!)

Källa: Seventeen.com

Foto: IBL