instagrams nya tjänst

Instagram utvecklar en ny meddelandetjänst – här är allt vi vet om den!

Enligt flera uppgifter kommer Facebook att lansera en ny meddelande-funktion för Instagram. Den nya appen påminner om Messenger och kommer att lagra en hel del information om användarna.

Det har snart gått tio år sedan Instagram lanserades. Och mycket har hänt sedan dess! År 2012 köptes appen upp av Facebook och fyra år senare kunde man börja ladda upp stories. Men utvecklingen har inte stannat där. Facebook håller nämligen på att utveckla en ny meddelande-funktion, skriver sajten mobil.se. Tjänsten kommer att fungera som en så kallad kompanjonsapp till Instagram. På samma sätt som Messenger är en kompanjonsapp till Facebook så kommer alltså Instagram få en tillhörande app för bara meddelanden.

Ger detaljerad info om följarna

Den nya funktionen är tänkt att användas av riktigt nära kontakter som vill dela bild, video- och textmeddelanden med varandra. Visst låter det väldigt likt Snapchat? Och det är nog ingen slump.

Dessutom kommer den nya tjänsten att lagra detaljerad information om användarna. Man kommer bland annat kunna se andra användares geografiska position, vilken hastighet de rör sig i samt vilken batteritid de har på sina mobiler.

Det ryktas om att appen kommer heta Threads men ingenting är ännu bestämt. Det är också oklart när den nya tjänsten kommer att lanseras. Varken Instagram eller Facebook vill bekräfta uppgifterna om funktionen.

Läs mer:

Instagram gömmer likes – så funkar det och så påverkas vi av det

Varningen om populära appen: ”Djupt oroande”

Sex smarta Snapchat-knep du inte får missa

Foto: Unsplash och TT