vemstalkardininstagram

Det här betyder ordningen på vem som kollar på dina Instagram stories

Har du alltid undrat över vad ordningen på de som tittar på din Insta-story betyder? Svaret är avslöjande!
Det här betyder ordningen på vem som kollar på dina Instagram stories (FRIDA)
Slå på ljud

Har du alltid drömt om ett sätt att se vem som stalkar dig på Instagram? Då kommer det här göra dig glad! Svaret på vem som är mest intresserad av din Instagram-profil kan nämligen ligga i din Instagram stories.

Är det alltid samma person som hamnar högst på listan över de som tittar på din Insta-story? Det är inte av en slump.

Läs också:
Instagrams nya funktion gör att du kan se vem som avföljt dig

Om det är färre än 50 personer som har tittat på din story så är listan i omvänd kronologisk ordning. Det innebär att personen som senast tittade på din story hamnar längst ner medan den som tittade först ligger längst upp.

Inte jättespännande kanske, men det som händer när fler än 50 personer har tittat på din story är betydligt mer intressant. Då är listan nämligen ordnad utifrån vem som interagerar mest med ditt konto. Med andra ord är det ganska troligt att din BFF hamnar långt upp eftersom ni med stor sannolikhet gillar och kommenterar varandras bilder ganska ofta.

Men det är en sak som gör det hela mer intressant (och väldigt avslöjande). Det är nämligen inte enbart likes och kommentarer som avgör hur ”aktiv” en person är när det kommer till ditt konto. Det som väger tyngst när det kommer till hur högt upp någon hamnar på listan är nämligen profilbesök.

Enligt Socialmediaweek.org tog några Reddit-användare saken i egna händer och började undersöka vad som händer med listan efter att 50 personer har tittat på händelsen. Reddit-användarna skapade falska Instagram-konton och började besöka varandras konton mer ofta än vanligt. De var noga med att inte gilla eller kommentera några bilder under tiden, för att kunna se om listan påverkades av att någon enbart var inne och tittade på ditt konto. Det visade sig att ju mer de besökte kontot desto högre upp på listan hamnade de.

Läs också:
Så döljer du vem du stalkar på Instagram
Du kan ångra DM’s du skickat på Instagram – så gör du
Snart kan du använda Instagram utan internet

Av: Ellinor Lindholm

Foto: IBL