Instagram layout

Instagram släpper nya funktionen Layout – så funkar den

Den 17 december fick sig alla Instagrammare en liten överraskning. Appen har nämligen släppt en ny funktion som gör att du kan dela fotokollage i dina Stories. Såhär gör du!

Inför den kommande julledigheten passar Instagram på att skämma bort sina användare genom att lansera en ny funktion! Layout heter den och finns att hitta i Instagram stories.

”Gör en pose. Och en till pose. Och ännu en till. Med Layout kan du nu fota och dela flera bilder i din Story – ett nytt, kreativt sätt att uttrycka dig”, twittrar Instagram.

Istället för att dela en kan du nu dela två, fyra eller sex bilder i en och samma Story. Låter det bekant? Ja, själva funktionen att skapa fotokollage är inte ny. Det har man tidigare kunnat göra med hjälp av andra appar för att publicera ett fotokollage i sitt flöde. Men det är en helt ny funktion för Stories.

Så gör du ett fotokollage i Instastory

1. Börja med att gå in på din Story genom att trycka på kamera-symbolen högst upp till vänster.

2. Mellan Boomerang och Superzoom så ska funktionen Layout finnas. Syns den inte för dig? Testa att uppdatera appen.

3. Efter att du tryckt på Layout kommer du se sex små symboler där du kan välja kollage beroende på hur många bilder du vill inkludera. Man kan ha upp till sex stycken foton.

4. När du har fotat eller laddat upp bilderna trycker du på bocken för att sen kunna dela den. Visst är det smidigt?

Läs mer: 

Kvinnorna som tjänat mest på Instagram 2019

Ledsen alla Instagrammare – nu försvinner stalker-funktionen

Test: Vilken personlighet är du på Snapchat?

Foto: TT