fuska i pokemon go

Hur fuskar man i Pokémon Go? Här är alla tips och tricks!

Finns det någon som inte spelar Pokémon Go än? Oavsett om du är nybörjare eller en professionell jägare så kan du läsa här om hur du bäst fuskar i Pokémon Go!

1. Besök parker med många Pokéstops

Du kan hitta Pokémon i stort sett överallt, men om du vill hitta extremt många ska du gå till de områden som är mest populära. Parker är extra bra för det här, särskilt om där finns vatten eller stränder i närheten. Olika typer av terräng hjälper dig att hitta olika typer av Pokémon. Om du är i en park med flera Pokéstops kan du dessutom hela tiden skaffa flera pokémonbollar.

2. Jaga i en större grupp

När en Pokémon dyker upp så dyker den upp för alla och de som rör sig i samma område som du kan fånga den. Det är inte enbart roligare att jaga tillsammans med någon, utan ni kan täcka ett större område och leta upp alla Pokémon som gömmer sig.

3. Jaga på kvällar/nätter

För det första: Ge dig inte ut på egen hand mitt i natten och jaga, det är inte särskilt säkert. Jaga tillsammans med någon annan, eller i en större grupp. På kvällar och nätter kan du nämligen hitta de Pokémon som inte rör sig ute på dagarna. Se till att ni rör er i områden som har bra belysning. Ett exempel på Pokémon som du hittar på natten är de älvliknande.

4. Ringen runt din avatar är grym

Har du tänkt på att det finns en ring runt din avatar när du är ute och går? Den här ringen är din personliga radar som visar om du är tillräckligt nära ett Pokégym eller Pokéstop. Den hjälper också till att dra fram Pokémons från sina gömställen. När du har spårat upp en Pokémon till noll steg bort så ska du stå stilla en stund för att den ska komma fram. Du behöver alltså inte kasta dig över staket eller springa genom en kyrkogård för att hitta Pokémon som vandrar omkring.

5. Titta efter gröna löv på kartan

Det är många som undrar vad de gröna löven egentligen betyder, men nu verkar det som om vi har fått svaret. De gröna löven i Pokémon Go visar att en Pokémon är i närheten. Om du hänger på den platsen i en liten stund så ökar chansen att du ska hitta de som inte syns på din radar. Det händer dock inte alltid, men om du har tur så kommer det att dyka upp något du kan fånga. Yay!

6. Här finns flest Pokémons samtidigt

Av någon anledning så verkar Pokémons gilla att hänga på parkeringsplatser – särskilt om de ligger nära ett Pokéstop. Även bensinmackar ska vara en av de bästa platserna där du kan hitta många samtidigt!

Läs: Pokémon Go: De absolut roligaste bilderna från spelet

7. Stäng av AR när du ska fånga

Visst är det coolt att se typ Pikachu sitta bredvid din kompis på en bänk, men AR kan ofta göra det svårare för dig att fånga din Pokémon. Det drar dessutom extremt mycket batteri! Om du håller din mobil stadig och är redo så bör du stänga av AR. Du kan såklart alltid sätta igång AR igen om du vill se Pokémons på roliga ställen.

8. Få en bonus när du kastar pokémonbollar

När du kastar din pokémonboll så ska du sikta på att träffa huvudet eller nosen. Du kan dock få en bonus beroende på hur snyggt ditt kast är! Det ökar dessutom din chans att lyckas behålla din Pokémon inuti bollen så att den inte smiter. Oavsett hur du kastar så ska du alltid trycka och hålla inne bollen tills ringen runt din Pokémon är så liten som möjligt.

10XP i bonus: ges om du kastar när cirkeln är som minst och prickar din Pokémon på huvudet.
50XP i bonus: ges när du fångar Pokémon då cirkeln har krympt halvvägs. Det kräver alltså en extrem tajming, vilket inte är helt enkelt att uppnå. Försök att kasta pokémonbollen när cirkeln är två storlekar från att vara så stor som den kan vara.
100XP i bonus: ges när du fångar en Pokémon exakt i mitten av cirkeln när den är som minst. Det här är lättare att få till när du ska fånga en liten Pokémon! För att lyckas med det här kastet så ska du vänta tills cirkeln är ganska liten och sedan kasta bollen rakt på.
Kurvboll som ger 10XP: Försök att kasta pokémonbollen med en skruvning medurs eller moturs och vänta tills den börjar vibrera innan du släpper den och kasta den sedan på din Pokémon. Det är ganska svårt att lyckas med det här. Ett trick är att kasta bollen med tummen, eftersom det lurar telefonen att tro att du skruvar bollen innan du kastar.

9. Använd razz berries eller dina bästa pokémonbollar

Om du hittar en vild Pokémon med högt CP så kan det vara svårare att fånga den med dina vanliga pokémonbollar och de kan rymma eller bryta sig ur dina bollar. När du når level 6 kan du använda razz berries för att förbättra dina chanser att behålla din vilda Pokémon när du fångat den. Razz berries lurar Pokémon och även om du missar ett kast så har du en ökad chans att fånga den när du träffar den med en pokémonboll. Om du lyckas fånga en med ett sämre kast och de lyckas rymma så kan du behöva mata den med fler razz berries.

10. Om Pokémon Go kraschar mitt i en fångst

Just nu är spelservrarna överbelastade ganska ofta och då kan ditt spel krascha precis när du jagar eller fångar en Pokémon och då fryser skärmen med din Pokémon i bollen. Men oroa dig inte! Tvångsavsluta spelet och starta upp det igen. Kolla om fångsten registrerades, annars finns din Pokémon fortfarande i närheten av dig och du får helt enkelt fånga den igen.

11. Spela på udda tider

Även om det är roligast att spela på lunchen eller på eftermiddagen så är det oftast då allra flest väljer att spela. Om du har möjlighet att spela på kvällen eller tidigt på morgonen så kommer det att bli en bättre upplevelse och spelet hänger sig förhoppningsvis inte.

12. Lägg ut beten i närheten av där du brukar hänga

Om du är en lat Pokémonjägare så kan du fånga ganska många genom att bara sitta på ditt favoritställe (där du har lagt ut beten). Normalt brukar det dyka upp en ny Pokémon efter 3 till 5 minuter. Hur bra?!

Läs: OMG! Pokémon-donuts med Nutella

13. Förbättra bara vissa av dina Pokémon

När du först börjar spela Pokémon Go är det frestande att boosta och utveckla dina första Pokémon. Det smartaste är dock att du väntar! När du ökar i level så kommer du att hitta fler Pokémon med högt CP (som blir betydligt mer starka och mäktiga när du utvecklar dem, istället för de första du fångar).

14. Använd äggen innan du ska samla XP eller utveckla Pokémon

Dina lyckoägg, som du får när du går upp i level eller köper i shoppen, dubblar den XP som du samlar på dig under 30 minuter. Om du använder ett ägg kan du snabbt gå upp i level samtidigt som du fångar massor av Pokémon. Det bästa är dock om du använder de här äggen när du ska utveckla en Pokémon. Normalt sett får du 500 XP när du utvecklar en Pokémon, men med ett ägg får du 1000 XP! Om du har massor av Pidgeys kan du exempelvis utveckla dem till Pigeottos med bara 12 Pidgeygodisar – då får du massor av XP under tiden. Smart, va?

15. Få ditt ägg att kläckas

Om du inte har tid att gå runt i en mil i väntan på att ditt ägg ska kläckas kan du flytta din telefon fram och tillbaka på ditt skrivbord eller i ditt rum. Om din avatar rör på sig så är du på en plats där din GPS-signal är ganska dålig, och då kan du lura spelet till att tro att du är ute och går. Fortsätt att flytta på din telefon tills ägget har kläckts! Du kan såklart även sätta fast din mobil på en hund som gillar att springa 😉

16. Finta bort den första attacken i varje fight

Om du sveper höger eller vänster i början av en fight för att finta bort din motståndare så får du oftast en extra attack (eller två) innan din motståndare kommer ikapp. Det här gäller särskilt för mindre och snabbare Pokémon, som exempelvis Eevees, som med snabba utfall kan vinna över en större Pokémon innan de hinner reagera.

17. Sno ett neutralt gym

Om du inte ensam kan ta över ett gym och din vän har tröttat ut sina bästa Pokémon så kan ni vänta tills ett gym ska byta ägare. När det färgas vitt och blir neutralt kan vem som helst sätta in sina Pokémon och ta över det utan någon större ansträngning.

18. Placera olika typer av Pokémon i ditt gym

Tänk på att sätta in olika typer av Pokémon i gymmet för att göra det så starkt som möjligt. Visst, det ser kanske coolt ut med ett eldigt gym som vaktas av Flareons och Vulpixar, men det blir extremt känsligt mot en motståndare som har flera vatten-Pokémon. Om dina väktare har olika egenskaper så blir det betydligt svårare för dina motståndare att ta sig förbi!

Läs även:
Hur spelar man Pokémon Go? Här är allt du behöver veta!
Pokémon Go – allt du behöver veta om nya spelet
Pokémon Go har kraschat (det här är orsaken!)

Foto: IBL