hitta-nummer-knep

Har någon okänd smsat dig? Så tar du reda på vem det är!

Har någon ringt eller smsat dig och du har ingen aning om vem det är? Här är bästa knepet du kan använda för att få reda på vem det var.

Det första självklara alla gör när någon okänd ringt eller smsat är att söka på numret. De bästa sajterna att vända sig till är Hitta.se eller Eniro.se. Ett bra tips är att testa båda! Om ett nummer inte finns på Eniro så kan det liksom ändå finnas på Hitta!

Om numret inte finns på någon av sajterna så kan du också testa att googla numret. Ibland kan det ha registrerats någon annanstans som på exempelvis en sajt för telefonförsäljare.

Om du ändå inte hittar vem det är som har ringt så kan du ta testa detta knep som är superbra! I dag använder de flesta Swish, en app som gör att du kan skicka pengar till någon annan. När man registrerar sig för Swish så registrerar man också sitt bankkonto och sitt namn.

Så här gör du:

1. Det första du gör är att du öppnar Swish-appen, skriv in det okända numret och en summa du vill swisha, typ 1 krona.

2. Tryck sedan betala (OBS! du ska inte swisha). När du sedan ska skriva under, kommer personens namn att dyka upp. Avbryt sedan betalningen så du inte råkar swisha personen!

Om personen inte har Swish så kommer tyvärr inte det här knepet funka. Det du får göra då är antingen att ringa upp, smsa och fråga eller helt enkelt strunta i det.

Läs mer:
11 saker som BARA händer när du smsar din crush
7 typer du ALDRIG borde dejta
11 bilder som visar hur du egentligen ser ut när du smsar

Foto: IBL