har-inspiration-portfolioz

Här är tjänsten som hjälper dig att hitta rätt frisör

Efter att ha råkat ut för flera misslyckade frisörbesök bestämde sig Malin Sandsjö för att starta en tjänst där du kan se vad olika frisörer har för kunskaper.

Malin Sandsjö, tyckte att det var en chansning att gå till en ny frisör och efter att ha råkat ut för flera misslyckade frisörbesök bestämde hon sig för att starta tjänsten Portfolioz.se.

– Vi hjälper dig att hitta rätt frisör, genom bilder på frisörens tidigare verk. Där får du även inspiration till din nya frisyr och uppdateringar om de senaste hårtrenderna från flera av Sveriges bästa frisörer.

Malin-Sandsjo-Portfolioz

Malin Sandsjö har startat tjänsten Portfolioz.

Malin har tidigare pluggat affärsutveckling och arbetat med digital marknadsföring. Men i somras bestämde hon sig för att satsa fullt ut på Portfolioz. Malin hade ingen tidigare erfarenhet av programmering men med hjälp av en webbutvecklare kunde hon skapa hemsidan.

– Jag började med att prata med frisörer, för att se om de gillade min idé. Frisörerna var väldigt positiva. De hade saknat en plats där de kunde visa upp sina verk. Jag bestämde mig då för att ta fram en första prototyp.

Tanken med tjänsten är att du själv aktivt ska kunna gå in och se vad olika frisörer har för kunskaper för att därefter kunna välja vem du vill gå till.

– Genom att se bilder från frisörens tidigare klipp- och färgningar blir det tydligt vad frisören har för kunskap och man känna sig trygg inför sitt frisörbesök, säger Malin.

Läs mer:
Vad är programmering? Här är svaret!
Smarta appen kan skydda dig mot sexuella övergrepp
Här är tjejerna som vill förändra världen med teknik

Foto: Portfolioz