Memojis

Apple

Här är Apples nya inkluderande emojis och memojis – så får du tillgång till dem

Apple har precis släppt sitt nya IOS 15, och bland en massa nya funktioner finns också emojis och olika nya hjälpmedel till din memoji.
TV: Här är apples nya emojis för 2021
0:39

Efter reklamen: TV: Här är apples nya emojis för 2021

(0:39)

Slå på ljud

Det är september vilket också innebär att det dags för Apple att släppa lite nya grejer. Och så blev! Det amerikanska techföretaget presenterade nyligen sina nya telefoner, hela fyra till antalet. Det är Iphone 13, Iphone 13 Mini, Iphone 13 Pro och Iphone 13 Pro Max som ska släppas den 24 september – alltså alldeles strax!

Stjärnregissören om nya Iphonekameran

Det stora snackisen kring de nya telefonerna är kameran, eller snarare kamerorna. För mini- och standardversionerna har två kameror på baksidan och pro-varianterna har tre stycken. Enligt Apple själva ska de hålla för filmproduktion, och på eventet var regissören Kathryn Bigelow på plats för att sälja in det hela.

– Det är en kamera som kan skapa en helt ny genre av film, sa Kathryn Bigelow under Apple-eventet.

Det var också en hel del snack om den nya processorn, som enligt Apple är 50 procent snabbare än konkurrenternas och ska förbättra batteritiden.

Redan nu har Apple också släppt sitt nya operativsystem IOS 15. I det ingår bland annat olika förbättringar för Facetime, meddelanden och ett nytt system för att titta på film och lyssna på musik över videosamtal.

Här är alla nya emojis

Men det är så klart inte allt. En drös nya emojis har också dykt upp sedan tidigare! Och där har fokus lagts på inkludering. En massa nya parkonstellationer har lagts till, så att så få som möjligt ska behöva känna sig utanför emojivärlden. Där finns ju ett bandagerat hjärta, ett brinnande hjärta och lite mer.

Dessutom har Unicode Consortium, organisationen som fixar med emoji, godkänt fler och de väntas bli tillgängliga till inte bara Apples produkter utan alla utvecklare i slutet av året eller nästa år.

37 helt nya emojis ska komma!

37 helt nya emojis ska komma!

Emojipedia

Och på memojisidan, Apples avatarer som man kan designa själv, av det hela har man också valt att försätta inkluderingsprocessen. Nu finns olika hjälpmedel att välja bland i biblioteket, som en syrgastub och cochleaimplantat.

Cochleaimplantat och syrgastub är nu tillgängliga!

Cochleaimplantat och syrgastub är nu tillgängliga!

Apple

Så, för att få tillgång till dessa nyheter är det bara att uppdatera operativsystemet på din Iphone eller Ipad till IOS 15!

Foto: Emojipedia, Apple

TV: Så kan du göra apple-äpplet till ett kortkommando
0:42

Efter reklamen: TV: Så kan du göra apple-äpplet till ett kortkommando

(0:42)

Slå på ljud
Relaterade artiklar
Nya iPhone 13 är här – med kameror som håller för riktig filmproduktion
Vaccinspruta och Airpods – här kan du tjuvkika på Apples nya emojis