Bluecall-app

Här är appen där du kan få prata med någon om hur du mår

Idag är det väldigt många som mår dåligt och skulle behöva någon att prata med. Det är något som skaparna bakom appen BlueCall vill fixa.

En av grundarna till appen BlueCall är Caroline Rödén. Hon berättar att de skapade appen för att alla skulle kunna hitta någon att prata med.

– Du registrerar dig anonymt och hittar en person att ringa och prata med. Antingen en volontär som är en medmänniska som kanske har varit med om något liknande själv och kan stötta, eller en person som är en mentor och utbildad inom psykologi som kan hjälpa dig med verktyg om hur du kan må bättre.

Caroline-Roden-BlueCall-app

Caroline Rödén är en av grundarna till appen BlueCall.

Du måste vara 15 år för att registrera dig och du kan prata om vad som helst som att du har ångest, du känner dig stressad eller inte vet vem du är. Målet med BlueCall är att fler ska må bättre.

– Att få fler att må bättre och att fler personer ska våga prata om hur man mår och att alla kan hjälpa alla lite. Öppnar vi samhället och får ner tabun kring det här ämnet psykisk ohälsa så kommer fler folk att må bättre.

Hon berättar vidare att de gjorde appen för att de själva kände att de inte hade någon att prata med när de mådde dåligt under sin studietid.

– Vi kände att vi inte hade någonstans att vända oss. När du inte tar tag med dina problem i ett tidigt stadie så kan det bli mycket större problem längre fram.

När Caroline och hennes kollegor startade appen så tog de mycket hjälp av folk omkring sig. Hennes bästa tips till andra som vill skapa en app är att testa.

– Satsa på skapa UF-företag och testa på hur det känns. Läs också på väldigt mycket. Det finns många bra böcker om hur du startar olika startups och techbolag.

Läs mer:
De lyckades med sin tech-idé – här är deras bästa tips
Vad är programmering? Här är svaret!
Nu startar Nicole Falciani eget företag – här är hennes bästa tips

Foto: BlueCall, IBL