Guide: 8 lösningar på vanliga Snapchat-problem

Får du också panik när Snapchat krånglar? Här är den ultimata guiden som hjälper dig att lösa alla problem som kan uppstå när du använder appen.
1:31

Efter reklamen: Det här betyder alla emojis på Snapchat (FRIDA)

(1:31)

1. Snapchat ligger nere

Lösning: När appen krånglar ska du först försäkra dig om att det är Snapchat som ligger nere, för i så fall är det inte bara du som har problem. Det första du bör göra är att kolla på Down Detector, där kommer det stå om appen ligger nere för tillfället. Ett annat sätt att kontrollera om appen fungerar eller inte är att följa Snapchat Support på Twitter.

503 Service Unavailable

Vanliga problem när appen ligger nere:

– Snapchat-appen kraschar hela tiden

– Det går inte att logga in

– Det går inte att ansluta till snapchat-servern

– Du kan inte skicka snaps

Läs mer om Snapchat:
Hela listan: Det betyder ALLA emojis på Snapchat
Lista: Här är kändisarnas privata Snapchat-konton
5 smarta hacks du MÅSTE känna till på Snapchat

2. Din app kraschar och krånglar

Lösning: Det viktigaste du kan göra om appen krånglar är att uppdatera den med den senaste uppdateringen. Flera gånger i månaden släpper Snapchat uppdateringar som ska åtgärda problem och buggar. Använder du inte den senaste versionen av appen så är det större sannolikhet att den krånglar.

3. Det går inte att använda filtren

Lösning: Vissa har problem med att få filtren att fungera i Snapchat. I den senaste versionen av appen kan du använda filter både med vanliga kameran och med selfie-kameran. Ibland fungerar inte filtren och det kan bero på följande:

– Det är för mörkt i rummet du befinner dig i

– Du har en hatt eller något annat på dig som gör att appen inte kan identifiera ditt ansikte

– Du håller mobilen i en konstig vinkel

Det bästa är om du är i en bra upplyst miljö, inte har någon hatt eller liknande på huvudet och kollar in i kameran rakt framifrån när du trycker på skärmen för att få upp filtren. Då borde det fungera!

emmi snapchat

4. Du får felmeddelanden från appen

Lösning: Någon av dessa koder dyker upp i din app:

– Snapchat expected 200 status, got 403

– Snapchat Error 403

– Andra felmeddelanden från Snapchat

Det går att lösa! Se först till att du kan ditt Snapchat-namn och ditt lösenord. Radera sedan Snapchat från din Iphone eller Android och ominstallera sedan appen igen och logga in med dina uppgifter. Det borde lösa problemet!

Läs mer om Snapchat:
Guide: Så får du alla troféer på Snapchat
Dina Snapchat-bilder är INTE hemliga längre
11 personer alla har på Snapchat (jo, du också!)

5. Ditt konto har blivit hackat

Lösning: Det här är ett större problem än vad många tror, speciellt om du använder appar från en tillverkare som inte är den riktiga versionen av Snapchat eller om du har ett svagt lösenord. Om du upplever följande problem kan ditt konto vara hackat:

– Dina vänner får spam från dig

– Du måste ständigt logga in på Snapchat för att använda appen

– Du ser främlingar bland dina kontakter

– Du får notiser om att din Snapchat används på andra platser

– Du ser någon annans mejladress och telefonnummer bland dina inställningar

För att lösa problemet måste du ändra ditt lösenord och se till att din mejladress står med bland dina inställningar. Kontakta därefter Snapchat!

6. Snapchat drar för mycket data

Lösning: Om du tycker att Snapchat drar för mycket data kan du slå på reseläget, då kommer appen att använda mindre data. Öppna Snapchat och tryck på spöket. Gå in inställningar uppe till höger och välj ”Hantera”. Dra på reseläget så att den blir grön.

snapchat data

7. Du har blivit spärrad

Lösning: Du får aldrig använda Snapchat från någon annan tillverkare än just Snapchat. Detta står i appens villkor och företaget gör inga undantag (även om du bara vill kunna använda appen på en mobil som inte stödjer den).

Om du får upp ett meddelande om att ditt konto är spärrat så måste du radera den fejkade Snapchat-appen och då kommer du att kunna låsa upp ditt konto igen. Dessa fejkade appar finns till BlackBerry-telefoner och Windows-telefoner. När du har tagit bort den fejkade appen och fått igång ditt konto igen bör du byta lösenord!

8. Du kan inte byta användarnamn

Lösning: I dagsläget går det inte att byta användarnamn på Snapchat, vilket är störigt för många. Det enda sättet är att du raderar ditt nuvarande konto och sedan skapar ett nytt med det användarnamn du vill ha. Då måste du börja om från början och lägga till alla dina kontakter igen och börja samla poäng.

Läs mer om Snapchat:
12 problem du garanterat upplever på Snapchat varje dag
14 saker du trodde att du var ensam om att göra på Snapchat
Snapchats nya uppdatering förstör viktig funktion