yrken 2025 framtid

Fyra coola framtidsjobb – som kommer att vara hetast år 2025

Vad sägs om att guida folk i rymden? Eller att designa en egen virtuell värld? Här är nio coola yrken som spås bli de hetaste jobben inom nio år!

Det är inte särskilt konstigt att du är fascinerad av framtiden, när teknikutvecklingen ständigt går framåt. Om bara nio år förväntas det finnas nio sjukt coola yrken som faktiskt inte finns än. Du har alltså alla möjligheter att lyckas få ett jobb inom dem!

1. Rymdguide

Du kommer inte bara att få åka ut i rymden lite då och då, du kommer dessutom att guida andra där. Vad sägs om att få se soluppgången från rymden, och samtidigt titta på allt rymdskrot som flyger omkring? Som rymdguide ser du till att din grupp får ut det mesta av sin upplevelse.

Läs mer: Vill du börja programmera? Här är orden du måste lära dig

2. Virtuell naturdesigner

Det spås redan att VR, alltså virtual reality, kommer att ta över spelvärlden. Som virtuell naturdesigner förväntas du ha en speldesigners förmåga att berätta en historia, men också en arkitekts rumsuppfattning. Om du dessutom är intresserad av stads- och landsskapsarkitektur så har du en gyllene framtid framför dig! Hur coolt är det inte att få skapa en helt egen värld inom VR?

Freden mellan människor och robotar måste bevaras år 2025.

Människor och robotar måste hålla sams år 2025.

3. Etisk teknikrådgivare

Vi är på väg mot ett samhälle som inkluderar robotar. Det låter SÅ sjukt, eller hur? Övergången till ett robotsamhälle kommer betyda att vi behöver robotingenjörer och underhållspersonal, men även riktlinjer för hur robotar och människor ska behandla varandra. Robotarna måste utbildas i att inte skada människan! Som etisk teknikrådgivare kommer du att medla mellan robotar och människor, så att de håller sams.

Läs mer: Lista: 12 coola tech-tjejer som du bara måste ha koll på

4. Digital kulturkommentator

Redan i dag håller digital kommunikation att gå över från text till en mer visuell upplevelse. Instagram är ett exempel på plattform som växer snabbare än textbaserade plattformar, som Facebook och Twitter. År 2020 kommer visuell kommunikation att dominera, och därför kommer multimediekonstnärer, animatörer och illustratörer att vara eftertraktade av företag. Du måste alltså kunna använda den senaste tekniken för att skapa intressanta berättelser!

Vilket av dessa framtidsyrken är du mest sugen på?!

Läs mer:
13 coola uppfinningar av kvinnor – som har förändrat världen
Smarta appen kan skydda dig mot sexuella övergrepp
Snart kan du åka tunnelbana – med hjälp av ett chip i handen

Foto: IBL

Källa: Future Laboratory – Tomorrow’s Jobs Report