FRIDA testar HONOR

FRIDA testar: "Så bra är nya Honor View 20"

Tidigare i år lanserade Honor sin nya flaggskeppsmobil, Honor View 20. FRIDA-Annie har testat telefonen under en månads tid och så här tycker hon om den!

Smartphone-märket Honor grundades 2013 och ägs av det kinesiska telekommunikationsföretaget Huawei. I januari tidigare i år, presenterade Honor sin nya flaggskeppstelefon, Honor View 20, under ett evenemang i Paris. FRIDA har testat deras nya telefon under 30 dagar och det här tycker vi.

Generellt

Honor View 20

Pris: 5 690 kronor

Specifikationer:

  • En bakre kamera med 3D-system och en selfiekamera.
  • Upp till 4 GB arbetsminne och upp till 128 GB lagringsutrymme.
  • Dubbla simkortsplatser.
  • Headsetuttag (3,5mm) och ett USB-uttag.
  • Det finns inte plats för minneskort.

Första intrycket

Mitt första intryck är att telefonen är väldig enkel, snabb och användarvänlig.  Även om telefonen är ganska stor så älskar jag skärmstorleken. Allt blir klart och tydligt utan att ögonen behöver anstränga sig. Dock var jag lite ovan vid tangentbordet och det var svårt att skriva och sms:a i början.

Jag hade också problem att länka artiklar via Snapchat. Privat hade jag aldrig brytt mig om detta men eftersom jag bytte ut telefonen mot min jobbtelefon var detta nödvändigt. Alla våra Snaps FRIDA publicerade första dagen med den nya telefonen gick inte att länka vilket blev ett minus.

Men i övrigt tyckte jag att den var mycket bra och kan absolut rekommendera den till någon som är ute efter en prisvärd telefon med hög kvalité!

Honor view 20

Utseende och design

Honor View 20 har ett spaceat utseende och kommer i fyra olika färger: Midnight Black, Phantom Blue, Sapphire Blue och Phantom Red. Den vi har testat är i färgen Phantom Blue.

Honor view 20

Honor view 20 i Midnight Black, Phantom Blue, Sapphire Blue och Phantom Red.

Den röda modellen är framtagen tillsammans med italienska modehuset Moshcino.

Tillverkarna kallar telefonens skimrande och reflexliknande baksida för nanomönster. Den är fin men den glansiga ytan gör den väldigt hal, så ett mobilskal är nödvändigt!

Skärmen som är 6.4 tum går hela vägen ut på kanterna. Jag gillar att man utnyttjar skärmens storlek till max då jag ofta är inne på Youtube och kollar på videoklipp. Telefonen saknar en hemknapp och låses upp av Face-ID eller en fingeravtrycksläsare som finns på baksidan av mobilen.

För priset (5 690 kronor) måste jag säga att den känns mycket dyrare än vad den faktiskt är. Och för priset håller den en otroligt hög kvalitet.

Fota och filma

Honor View 20 har en 48 MP bakre kamera med 3D-system och en selfiekamera med 25MP.

Precis som företaget utlovar så är kameran superbra! Den tar detaljrika bilder och har en bra färgbalans, varken för starkt eller svagt. Det som är speciellt med Honor View 20 är att den har en AI (artificiell intelligens)-kamera, som ökar bildens kvalité.

Bild tagen av Honor View 20

Jag har testat ta fyra selfies med olika inställningar. Den första bilden är tagen med HDR och AI. Den andra bilden är bara tagen med HDR, den tredje med bara AI och den sista med varken HDR eller AI. Jag ser knappt någon skillnad mellan de tre sista bilderna, kanske att den med endast AI är lite ljusare. Men det första fotot som är taget med båda inställningarna är mörkast och tydligast skulle jag säga.

Honor view 20 kamera

FRIDA-Annie testar Honor View 20:s selfiekamera. Ser du någon skillnad mellan de olika bilderna?

Batteri & laddning

Batteritiden varierar inte bara från telefon till telefon utan också från person till person beroende på hur mycket man använder den. Jag har testat Honor View 20 under en månads tid och använt den till sociala medier, telefonsamtal, fotat och tittat på Youtube. Och jag måste säga att jag är riktigt imponerad av batteritiden – den är extremt bra! Under testperioden har jag aldrig behövt oroa mig för att batteriet ska dö. Mobilen har ett 4000 mAh batteri och räcker upp till två dagar.

SuperCharge-laddaren är också väldigt snabb. Vanligtvis brukar jag alltid ladda min iPhone strax innan jag lägger mig, för att den ska ha ett maxat batteri dagen efter. Men Honor View 20:s laddare kan ladda batteriet från 0 till 100 procent på bara en timme. Det finns däremot inget stöd för trådlös laddning.

Honor batteri

Betyg

Efter att ha testat Honor View 20 i cirka en månad så kan jag säga att jag absolut skulle kunna tänka mig byta ut min nuvarande iPhone 6 till denna smartphone. Jag har tidigare aldrig använt mig av Honor eller Huaweis telefoner och jag har inte heller trott att det finns någon bättre smartphone än iPhone. Men jag hade fel! Det gick också snabbt att vänja sig från iOS till Android.

Fördelarna med telefonen är att den är väldigt snabb, smidig och enkel att använda. Som jag tidigare skrivit så tycker jag att den håller en hög kvalité och jag imponerades av både mobilens batteritid och kamera. Jag gillar skärmstorleken och mobilens design och utseende. Dock hade den en väldigt hal baksida men ett skal löste problemet!

Dessutom är priset ett stort plus!

Huawei View 20 finns i butik och kommer att kosta från 5 690 kronor.

Läs mer:

Så lägger du in låttexter i din instastory

Allt vi vet om Apples nya streamingtjänst – Apple TV Plus

FRIDA testar: Så bra är nya Iphone XR

Foto: Honor/Huawei