skillnad-Iphone-8-Iphone-7

FRIDA testar: Så bra är nya iPhone 8 plus

För några veckor sen presenterade Apple sina nya produkter. Bland annat iPhone 8, iPhone 8 plus och iPhone X. FRIDA har testat iPhone 8 plus och reder här ut vad de största skillnaderna mellan den och iPhone 7 plus är.

Utseende

iPhone 8 plus är lite större än iPhone 7 plus och väger ungefär 4 gram mer, men om du håller dem båda i handen så märks inte skillnaden. iPhone 8 plus är heltäckt i glas som enligt Apple ska vara deras starkaste glas någonsin. När du håller den i handen är den definitiv enklare att hålla i jämfört med iPhone 7 som kändes mer glatt.

Funktioner

En annan ny funktion som kommer med iPhone 8 plus är att den har True Tone, något som även iPad Pro också har. True Tone är att din skärm anpassar sig utifrån ljuset runtomkring dig för att alltid ge dig rätt ljus och färg på skärmen. Detta gör att du inte behöver anstränga ögonen lika mycket och det är också lättare att ta rättvisare bilder.

iPhone 8 plus har också Apples kraftfullaste chip någonsin, A11 Bionic. Chippet gör så att du får optimal prestanda vilket gör din telefon snabbare. Om du exempelvis bläddrar igenom olika appar, spelar spel eller tittar på serier så funkar det både snabbt och smidigt utan att det laggar. Om du gillar AR-spel så är den här telefonen verkligen rustad för det.

iPhone 8 och iPhone 8 plus finns i tre olika färger.

Fota och filma

Om du älskar att fota och film med din telefon skulle jag säga att iPhone 8 plus är telefonen för dig. Kameran har en större och snabbare sensor på 12 MP, nytt färgfilter och djupare pixlar. Porträtt-läget som också funnits på iPhone 7 plus har nu också förbättrats och fungerar ännu bättre. Apple har lyssnat på sina användare och den här kameran fungerar både bättre i dåligt ljus och bättre detaljskärpa.

Oftast när vi tagit bilder så älskar vi att redigera dem efteråt och med iPhone 8 plus kan du använda något som heter porträttljus. Det är ett ljus du lägger på efteråt som kan både skapa coola effekter och snygga till bilder som blivit lite för mörka. En väldigt uppskattad funktion!

Batteri

En av de viktigaste frågorna när det kommer till en ny telefon är: Hur är batteritiden? Det nya chippet ska också göra så att iPhone 8 plus får en längre batteritid. Alla Apples plus-modeller har alltid haft bra batteri-tid vilket iPhone 8 plus också har.

En av de största nyheterna med iPhone 8 plus är att den går att ladda trådlöst vilket bland annat möjliggörs genom att den är täckt av glas. Du kan alltså lägga telefonen på en laddningsplatta och du behöver inte koppla in den. Det enda tråkiga är att Apple själva inte lanserat sin AirPower-platta ännu så för att ladda trådlöst får du köpa en separat från ett annat märke.

Sammanfattning

Helt ärligt så skiljer sig inte Iphone 8 plus jättemycket från iPhone 7 plus. De skiljer sig lite utseendemässigt och sedan är det kamera-funktionerna som på iPhone 8 är betydligt mycket bättre. Nytt är också att iPhone 8 går att ladda trådlöst vilket du inte kan göra med iPhone 7. iPhone 8 plus är dock perfekt för den som älskar att fota, filma och spela spel för de funktionerna har verkligen förbättrats.

Läs mer:
Så mycket kommer iPhone X att kosta
Nya Iphone-uppdateringen gör att du kan spara ner Snapchat-videos
Det är det lilla hålet på din iPhone till för

Foto: Apple