Instagram-filter

Nu kan du använda filter i Insta-stories – så gör du

Nu är Instagram nästan precis som Snapchat. Deras senaste uppdatering gör nämligen så att du nu kan använda ansiktsfilter.

Instagram har sakta men säkert satt eld i baken på Snapchat genom att lansera olika funktioner som påminner om den populära appens. Först kom möjligheten att skicka bilder i meddelanden, sen kom stories med klistermärken, pennor och andra funktioner som har gjort Instagram till ett allt mer populärt val.

Nu lanserar man ännu en funktion som tidigare varit Snapchats kanske första succé – ansiktsfilter. I ett nytt blogginlägg berättar att lanseringen till en början består av åtta olika ansiktsfilter i stories-funktionen med allt från blommor till kronor och kaninöron.

Filtrerna funkar även med Boomerang och Instagram passar på att lansera fler verktyg: ett rewind-verktyg som spelar din video baklänges och en handsfree-knapp. Du kan även spexa till din story med ett hashtag-klistermärke. Du kommer inte längre behöva trycka på ”ångra” varje gång du vill ta bort ett penseldrag från din story, nu finns nämligen ett suddgummi.

Så här gör du för att använda Instagrams ansiktsfilter:

1. Uppdatera Instagram till version 10.21 i App Store för iOS eller i Google Play för Android.

2. Svep till höger för att öppna stories-läget i appen. Det ska finnas en ny ikon som föreställer ett ansikte i nedre högra hörnet.

3. Klicka på den och välj och vraka bland alla filter! De går att använda både med den främre och bakre kameran och en del funkar tillsammans med en vän.

Läs mer:
Sex smarta hacks du måste känna till på Instagram Stories
Så ser du om någon tar screenshots på dina Instagram-bilder
Så döljer du om råkat gilla en gammal bild på Instagram

Den här artikeln är först publicerad på Baaam.

Foto: Instagram