fa-mobilsurfen-att-racka-langre

Fyra enkla knep för att få mobilsurfen att räcka längre

Har du också slut på surf när månadens slut närmar sig? Som tur är finns det några enkla knep du redan nu kan ta till så att din surf räcker hela månaden.

1. Stäng av push-notifikationer

Stänga alla av notifikationer för sociala medier. Det är ett enkelt sätt att spara mobildata på!

Iphone: Det gör du genom att gå till inställningar >> Notiser >> sen väljer du vilken app exempelvis Instagram och klickan sedan bort tillåt notiser.
Android: Gå till inställningar >> Appar och öppna därefter varje app och klicka ur notiser.

2. Stäng av autoplay

Startar videos automatiskt på Instagram eller Facebook för dig? Då kan det vara bra att stänga av det eftersom det drar på din surf. På Facebook går du in på inställningar, välj sedan kontoinställningar. Därefter går du in på videoklipp och foton. Gå därefter in på automatisk uppspelning och välj enbart för Wi-Fi-uppkoppling.

3. Stäng av dina appar

Appar som Youtube, gps eller spotify drar väldigt mycket surf om de är igång. Därför är det bra att du stänger av dem när du inte använder dem längre.

4. Ändra dina wi-fi-inställningar

Appar du inte använder så ofta behöver du inte använda mobildata till. Du kan ändra i inställningar så att de apparna bara går att använda när du har wi-fi.

Iphone: Du går in på inställningar och därefter mobilnät. Längst ner kan du välja vilka appar som du vill använda mobildata för.
Android: Gå till inställningar >> Wifi-inställningar och tryck på dataanvändning. Öppna därefter varje app och välj att appen inte ska använda mobildata.

Läs mer:
Så kan du se Skam från Sverige
Så hittar du Netflixs hemliga filmkategorier
Sju tjejer under 19 år som förändrat världen

Foto: Bruno Gomiero/unsplash.com