Dina Snapchat-bilder är INTE hemliga längre

Har du också uppdaterat din Snapchat med den senaste uppdateringen? Läste du användarvillkoren innan du godkände? Det borde du ha gjort!

Det var bara några dagar sedan Snapchat släppte den nya uppdateringen som innebär att du kan öka eller minska hastigheten i dina videos, samt spela upp dessa baklänges. Sjukt kul ju – men det var inte riktigt allt.

Samtidigt som du valde att uppdatera appen så har du antagligen också godkänt deras nya villkor. Hur många av oss läste egentligen igenom de nya villkoren i uppdateringen? Det borde vi ha gjort, för vi godkände nämligen att Snapchat nu får spara alla våra skickade bilder och använda dem till att spela upp offentligt!

”Vi kan komma att dela informationen inom Snapchatfamiljens företag”, skriver Snapchat.

Det är Metro UK som nu skriver om hur Snapchat kan lagra alla dina bilder och använda dem. Det betyder att grimasbilderna till dina BFFs och andra bilder kan bli synliga på offentliga ställen.

Det är därför alltid viktigt att kolla igenom avtal som bland annat Snapchat, Instagram eller Facebook vill att du ska godkänna så du vet vad du ger dem för rätt att göra med dina bilder.

Läs mer:
OMG! Missa inte Snapchats nya uppdatering
Lista: Här är kändisarnas privata Snapchat-konton
5 smarta hacks du bara måste känna till på Snapchat