tech-ide

De lyckades med sin tech-idé – här är deras bästa tips

Camilla Lundin och Vendela Lilliestråle startade tillsammans tjänsten Angelr. Här är deras bästa tips för dig som vill göra din tech-idé till verklighet.

Camilla Lundin och Vendela Lilliestråle träffades när de pluggade ekonomi på Handelshögskolan i Stockholm. Under sista året kom de på tjänsten Angelr som de bestämde sig för att satsa på.

Angelr är en tjänst där investerare och entreprenörer matchas ihop. Idén fick Camilla och Vendela från att de själva letade efter investerare till sina startups och kände att det var en svår process. Med tjänsten vill de ge alla en möjlighet att starta företag.

Hur kom ni in i tech-branschen?

– Vi halkade egentligen in i tech-branschen av en ren slump, men när vi väl börjat insåg vi hur spännande det är. Det är idag mest killar som jobbar inom tech och förknippas med teknikintresse. Dock tror vi att det finns otroligt mycket som även tjejer skulle tycka är kul om man får upp ögonen för det. Det finns intressanta techföretag inom alla möjliga områden som mode, sociala medier, hälsa och mycket annat. Något av det häftigaste är att det kommer vara en så stor del av framtiden och det var bland annat när vi insåg det som vi bestämde oss för att fortsätta inom denna bransch!

Hur är det att jobba inom tech?

– Det är verkligen otroligt roligt! Om det är något vi är säkra på så är det att vi vill fortsätta att jobba inom tech. Det är verkligen framtidens bransch och utvecklare är dagens rockstjärnor. Tänk hur mycket spännande man kan skapa, och dessutom på kort tid. Vi hoppas verkligen att FRIDAs initiativ ska få fler tjejer intresserade av tech.

Vad har ni för tips till andra som har en tech-idé men som kanske inte vet hur de kan göra den till verklighet?

– Om du har en tech-idé, tveka inte en sekund att starta! Ofta går man runt med en idé och väntar tills den ska vara perfekt innan man ens startar. Vi rekommenderar att man tar steget att köra igång och sedan kan man justera sin idé och lära sig massor under tiden.

Det många tycker är svårt är att hitta någon som kan utveckla ens app/hemsida om man nu själv inte kan utveckla. Ta då kontakt med andra personer som kan utveckla, exempelvis via olika skolor eller genom att söka på LinkedIn. Om du har tur blir denna person taggad på din idé och du har en medgrundare på köpet!

Läs mer:
Vad är programmering? Här är svaret!
Åtta anledningar till att det är bra att kunna programmera
Nu startar Nicole Falciani eget företag – här är hennes bästa tips

Foto: Luis Llerena/unsplash, Privat